Petter på 10. plass

Petter Solberg ligger på en skuffende 10. plass etter første dag av Rally Tyskland.

Avstanden fram til ledende Sebastien Loeb er på 1.42,4 sekunder, men avstanden fram til de nærmeste på resultatlisten er relativt liten. Fram til 6. plassen er det litt over 10 sekunder.

Allerede på den første etappen fikk Solberg motorstopp etter en førerfeil, og nordmannen tapte rundt seks sekunder. De to neste etappene gikk unna uten de helt store uhellene og han kunne kjøre inn til første service på en tredjeplass, drøyt halvminuttet fram til ledende Sebastien Loeb i CitroÙn.

- Det ser bra ut, men det er langt igjen, sa Solberg etter de tre første etappene. Og han fikk rett.

- Akkurat nå er jeg ikke så veldig fornøyd. Det begynte bra, men etter hvert er det blitt veldig mye tull. Nå på den siste etappen fikk jeg problemer med den fremre differensialen, sa Solberg til NTB.

Uheldig

- Jeg har kun fått til en etappe. Når det er slik som nå har jeg måttet kjøre rundt problemene og ikke fått kjørt for fullt, sa Spydeberg-mannen.

Det var på midtsesjonen at problemene tok til for alvor. På den fjerde etappen, som var identisk med den første, måtte han stoppe helt opp i en smal hårnålssving og tapte stort. På den femte etappen røk servostyringen, og på smale, svingete veier ble det tungt å ratte. Bedre ble det ikke da høyre drivaksel foran røk med fem kilometer igjen av den sjette etappen. Tapet gjorde at han kom til den andre servicen på femteplass.

Men byttet av drivaksel og servo tok to minutter for lang tid. Det medførte 20 sekunders straff, og han falt ned til 9. plass før de to avsluttende etappene.

Da han hadde fått bilen i orden igjen og skulle forsøke å ta igjen det tapte, ble den sjuende etappen strøket. De store publikumsmassene hadde begynt å bli for nærgående for bilene og det gikk på sikkerheten løs. Arrangørene regnet med at et par hundre tusen motorgale tyskere fulgte rallyet fredag.

Regnet uteble

Flaks hadde heller ikke Petter Solberg og Subaru-teamet med været. De hadde håpet på langt fuktigere forhold med en del regn, men regnet uteble og det holdt seg tørt hele tiden. Tørr asfalt tjente de franske teamene CitroÙn og Peugeot kraftig på.

Lørdag er det ytterligere åtte fartsetapper som går inne på et militært område. Det er i utgangspunktet stengt for publikum.

- Det var helt utrolig mye folk langs løypa. Jeg hadde ingen problemer på grunn av dem, men jeg vet at Colin (McRae) har klaget, sa Solberg.

(NTB)

PROBLEMER: Petter Solberg hadde også i dag problemer med bilen.