NUMMER FEM: Petter Solberg og kartleser Chris Patterson under dagens første fartsprøve. Etter åtte prøver ligger de på femteplass i Rally Frankrike som kjøres i Alsace-regionen.  Foto: Patrick Hertzog, AFP/Scanpix
NUMMER FEM: Petter Solberg og kartleser Chris Patterson under dagens første fartsprøve. Etter åtte prøver ligger de på femteplass i Rally Frankrike som kjøres i Alsace-regionen. Foto: Patrick Hertzog, AFP/ScanpixVis mer

Petter på femte i Frankrike

45,8 sekunder bak Sebastien Loeb.

|||
• Se video av SS2 sett fra bilen til Petter på WRC.com.

Petter Solberg er på 5.-plass i Rally Frankrike etter dagens etappe.

VM-leder Sebastien Loeb kjører i hjemlige trakter og på sitt favorittunderlag, asfalt. VM-lederen virker ustoppelig og han leder med 22,7 sekunder på spanjolen Daniel Sordo. Franske Sebastien Ogier er 25,6 sekunder bak på 3.-plass etter de første åtte fartsprøvene.

Petter Solberg innledet med fjerdeplass, og fulgte opp med å være nest og tredje raskest på de neste to prøvene. Han var oppe på annenplass etter tre prøver, men tapte en del på den fjerde prøven og lå på 3.-plass etter halvkjørt fredag.

På de fire neste fartsprøvene fikk han plasseringsrekken 6-4-4-5.

Dermed er nordmannen på 5.-plass i sammendraget etter første dag. Han har 45,8 sekunder opp til ledende Loeb.

Det er mange norske førere i aksjon i Rally Frankrike som denne gangen kjøres i Alsace-regionen på grensen mot Tyskland. Vanligvis kjøres rallyet på Korsika.

Flere av dem kjører med S2000-biler og Mads Østberg var raskest av de førerne på den første prøven, men han måtte av veien på den andre prøven. Bilen ble ikke skadet, men sto slik til at han ikke kom seg av gårde igjen. Noen hjelp fra publikum, på grunn av sikkerheten, fikk han eller ikke. Han valgte derfor å bryte.

Andreas Mikkelsen (13), Henning Solberg (14), Eyvind Brynildsen (15) og Anders Grøndal (24) er ikke inne blant de 10 beste.

Rallyet avsluttes søndag.

(NTB)

• Se video av SS2 sett fra bilen til Petter på WRC.com.