Petter på pallen!

Petter Solberg kjørte inn til 2. plass i Akropolis-rallyet. Det er første gang han er på seierspallen i et VM-rally.

Solberg ble slått med 49 sekunder av den britiske Ford-føreren Colin McRae, men var bedre enn alle de andre som fullførte. Han avanserte fra 3. plass da Carlos Sainz - som utkjempet en sekundstrid med lagkameraten McRae om seieren - måtte bryte på den 20. og siste fartsprøven.

Dermed avanserte Solberg for annen gang under dagens kjøring. Første gang var da hans Subaru-lagkamerat Richard Burns kjørte av veien på dagens annen fartsprøve. Han tapte om lag tre minutter og måtte senere bryte.

Solberg hadde 4. plass i New Zealand i fjor som sin beste plassering før rallyet i Hellas. Han vant en fartsprøve fredag og holdt ledelsen gjennom flere fartsprøver på den første dagen, inntil problemer med girkassen sendte ham et stykke nedover på lista.

Han kjørte fort, men fornuftig gjennom lørdagen, og tråkket til ved starten av søndagen. Han vant dagens andre fartsprøve, og var den eneste i feltet som kjørte fortere enn McRae på begynnelsen av dagen.

Harri Rovanperä fra Finland ble nummer tre i Akropolis-rallyet. Med sin seier deler McRae ledelsen i VM med finske Tommi Mäkinen - som ble nummer fire.

(NTB)