Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter på pallen

Petter Solberg fikk sin første pallplassering i år med i Rally New Zealand.

Han ble slått bare av de to Peugeot-førerne Marcus Grönholm og Richard Burns.

- Målet mitt foran løpet var å komme på seierspallen, så slik sett er jeg svært godt fornøyd. Etter en noe problemfylt innledning på sesongen var det akkurat dette resultatet vi trengte nå, sa Solberg.

Subaru-føreren kjørte sitt 50. VM-rally og markerte anledningen med en god plassering. Han fikk seks VM-poeng for innsatsen og er dermed på 8. plass med ni poeng etter fire av 14 VM-rallyer.

Etter mye motgang i de tre første VM-rundene var det viktig for Solberg å få en plassering denne gang, og han kjørte derfor på sikkerhet mer enn han pleier.

Ville til mål

- Vi har hatt minimalt med problemer under løpet. Både bilen og dekkene var bra, og jeg har aldri tatt de store sjansene. Jeg var svært fokusert på å komme til mål denne gangen, sa Solberg, som fikk skryt fra Subarus teamsjef David Lapworth.

- Det var solid innsats fra Petter i helgen. Han gjorde akkurat det vi ville han skulle gjøre. Vi er på vei i riktig retning, og vi håper å klatre oppover på seierspallen i de neste løpene, sa han.

Solberg vant en av de 22 fartsprøvene, og var stort sett blant de tre beste. På de seks fartsprøvene søndag hadde han plasseringene 2-3-3-3-6-3, og tredjeplassen var aldri truet.

Gleder seg

- Vi nærmer oss teten, og dette er måten å gjøre det på. Vi har litt jobb igjen å gjøre, men vi er på vei, og jeg gleder meg til Rally Argentina i mai, sa Solberg.

Han var 2.09 minutter etter suverene Grönholm, et drøyt minutt etter Burns, men mer enn to minutter foran Sebastien Loeb på 4. plass.

Solbergs teamkollega Tommi Mäkinen endte på 7. plass etter at han fikk fem minutters tillegg for å ha kjørt for fort på en transportetappe. Uten det tillegget ville han vært nummer fem.

(NTB)

3. PLASS:</B> Petter Solberg fikk en god start på påsken. Foto: Scanpix/Epa
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media