Petter på sjetteplass

Petter Solberg er nesten to minutter bak teten etter første dag i Monte Carlo.Petter skriver i Dagbladet

Stillingen etter dagens fem prøver i Monte Carlo

1. S LOEB 1:26:38.7
2. M MÄRTIN +18.3
3. M GRÖNHOLM +18.7
4. C SAINZ +46.5
5. F DUVAL +1:00.6
6. P SOLBERG +1:52.4
7. R KRESTA +2:54.0
8. M HIRVONEN +2:54.8

 • Følg VM-runden direkte prøve for prøve på WRCs offisielle nettsted!

  (Dagbladet.no): Petter Solberg er på etterskudd i årets første VM-løp. Etter fem fartsprøver i dag ligger verdensmesteren på sjetteplass. Avstanden opp til lederen Sebastien Loeb er på hele 1,52,4 min.

  Solberg tapte jevnt og trutt hele dagen. På den siste og femte fartsprøven ble han frakjørt med 20,5 sek.

  På fartsprøve 1, 2 og 4 tapte han omtrent et halvminutt. Hans beste prøve var den tredje, der han bare mistet 15 sek. til teten.

  Akkurat nå er Rally Monte Carlo en kamp mellom Loeb (Citröen), Marcus Grönholm (Peugeot) og Markko Märtin (Ford). Under 20 sekunder skiller de tre forhåndsfavorittene. Grönholm ledet fram til siste prøve, der han kjørte på en stein og ble passert sammenlagt.

  At nordmannen ikke holder tempoet til sine argeste konkurrenter, skyldes flere ting. Blant annet at han som verdensmester kjører først på veien i fjellene ved Grenoble.

  - Det er vanskelig å kjøre først ut på alle prøvene. Bilene som kommer et stykke bak i feltet har fordel ettersom det blir varmere i været. Nå er det litt for varmt etter min smak, sier Solberg til NTB etter tre prøver.

  I tillegg har han og Subaru-teamet trøblet med dekkvalgene. Solberg kjørte med smale dekk tidlig, mens rivalene valgte bredere asfaltvarianter.

  Han startet også dagen på dårligst mulig måte da han kjørte av veien og krasjet i et gjerde. Seinere på prøven kvalte han motoren.

  - Halvveis, når vi kjørte inn i en hårnålsving, ble motoren kvalt under bremsing. Det tok 15 sek. før vi fikk startet den igjen. Så det ble en vanskelig og hendelsesrik prøve for oss. Det var ikke den beste starten, men det er ikke noe stort problem, sier Petter til Subaru før han kjørte ut på den andre prøven.

  Solberg har aldri lyktes skikkelig i rallyet, og står med to brutte løp på tre forsøk. Hans eneste VM-plassering er en sjetteplass.

  Foreløpig virker ikke Subaru-teamet bekymret over avstanden til teten. På forhånd varslet også Solberg at han ville sikre seg litt i Monte Carlo.

  - Helt etter planen. Først lørdag og søndag skal han begynne å kjøre virkelig fort, sier teamsjef David Lapworth i Subaru til NTB før Solberg kjørte ut på SS3.

  Dagens første prøve ble avlyst av sikkerhetshensyn i dag tidlig, på grunn av for mye mennesker langs løypa i fjellene.

 • Rally Monte Carlo fortsetter i morgen. Siste og 14. etappe går søndag ettermiddag.

  (Dagbladet.no)

IS OG SNØ:</B> Subaru har ikke heldige med dekkvalget tidligere i dag.
START I MONACO:</B> Petter Solberg har mye å forsvare når VM starter i dag.
DEKKTRØBBEL:</B> Solberg klager på forholdene. Han kjører først på veien under isete og våte forhold.