Petter på sjuende etter dag to

- Nå føles bilen som ny, sier han forvirret.

(Dagbladet.no): Petter Solberg har klatret to plasser på sammenlagtlista siden i går, og han ligger på en foreløpig sjuendeplass etter dag to av VM-runden på asfalt i Tyskland.

- Nå er bilen mye bedre, den føles som en helt ny bil. Dette er veldig merkelig. Av og til blir jeg skikkelig forvirret, men uansett er det artig å kjøre igjen nå, sa Petter Solberg etter SS11.

Da var tonen en helt annen på servicen mellom fartsprøve 10 og 11:

Etter service (mellom SS10 og SS11):

- Tidvis har jeg ingen styring, det er helt sjanseløst! Jeg får ingen ordentlig følelse med underlaget, dette er som i Finland, forteller Petter Solberg til WRCs radiokanal - etter å ha kjørt inn til en ganske så god tid på SS10.

På dagens fire første fartsprøver klatret Petter to plasser fra gårsdagens niendeplass, men samtidig tapte en et nytt minutt til sammenlagtlederen, som i øyeblikket er Sebastien Loeb.

Før dagens fartsprøver:

(Dagbladet.no): Gårsdagen ble en dårlig dag for brødrene Solberg på asfalten i Tyskland.

I SVEVET: Petter Solberg flyr høyt over den tyske asfalten, i det som er den tiende VM-runden. Foto: HARALD TITTEL/EPA/SCANPIX
I SVEVET: Petter Solberg flyr høyt over den tyske asfalten, i det som er den tiende VM-runden. Foto: HARALD TITTEL/EPA/SCANPIX Vis mer

Begge fikk de tekniske problemer, og verst var det for storebror Henning (Ford).

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Vi kjørte rett fram, rimelig fort. Plutselig smalt det på høyre side foran. Det viste seg at det var drivakselen som hadde røket, og dermed var det bare å stoppe, fortalte han.

Men også lillebror Petter (Subaru) fikk store problemer, med et løst dekk til venstre foran.

- Det var veldig skummelt. Vi tok det veldig med ro, jeg trodde vi måtte kjøre til siden, fortalte han til World Rally Championships egen radiokanal.

Etter de seks første etappene lå han nesten to minutter bak lederen Francois Duval Citroën), men han var likevel ved godt mot.

- Det var ikke lett å kjøre, men det viktigste er at vi kan fikse det nå. Bilen er fin igjen til i morgen, sa han til Suburus hjemmesider i går.

Petter på sjuende etter dag to
OPTIMIST: Petter Solberg hadde tro på at lørdagen ville bli bedre, etter at fredagen ble en ny dag preget av teknisk trøbbel.