Petter på tomgang

Petter Solberg forteller om problemer før Rally Finland.

Heisann folkens! Alt er ikke som det skal nå. Mandag pådro jeg meg en forkjølelse. Mange andre i teamet har vært rammet, så det er nok «noe som går». Jeg føler meg litt slakk, svetter mye og har vondt i halsen. For to dager siden var jeg så sår i halsen at jeg spyttet blod. Det går nok over, og jeg håper jeg blir helt bra igjen før rallyet starter.

JEG ER STRESSA.

Og det er første gangen før et løp. Sist fredag og lørdag testet vi bilen, og ingenting fungerte. Vi hadde både en set-up-test, dekktest og utviklingstest. Det ble for mye på en gang. Vi hadde så mye problemer. Siden det har jeg tenkt jævlig mye. Jeg har sittet på hotellrommet med papirer, og «gjort om bilen» gang på gang. Tenkt på «set-up» hele tida siden testene.

Jeg kjører for å vinne. Derfor må ting være 100 prosent. Hadde jeg vært fornøyd med 3. plass, så hadde bilen vært god nok, den.

FINLAND ER IKKE STEDET

å være stressa. Dette løpet er spesielt. Dette har kun med huet å gjøre. Her er det «flat out» hele veien (full gass. red.anm.). Dette er langt over virkeligheten. Vi hopper nesten 70 meter med bilen, så skal vi lande inn i neste sving. Så er det kanskje et hopp rett inn i neste sving igjen. Så en skal ha litt baller her.

NÅR DET GJELDER FAVORITTENE

så blir det den samme gjengen. Harri Rovanperä må nok også regnes med. Så spørs det om Markko Märtin har kommet seg etter øyeskaden han pådro seg. Han ser ennå ikke godt på det ene øyet. Sébastien Loeb er kanskje også noe redusert etter krasjen han hadde på asfalttesten. Jeg hadde tredje plass her for to år siden. Og ble nummer to i fjor. Så vi vet hva som gjelder. Men finnene her kjører bare så fort. Det er kun tre ikke-finner som har vunnet siden rallyet startet i 1951. Da sier det seg selv at det ikke er lett.

I DAG ER DET SHAKEDOWN.

Og for første gang er en shakedown (test med løpsbilen. Ikke tellende i konkurransen. red.anm.) viktig for meg. En sånn følelse har jeg aldri hatt før. Det eneste jeg satser på er å finne go'følelsen. Det blir nå viktigere enn noen gang. Følelsen er viktig for å yte de siste fem prosentene. Så får vi se. Nå må vi få kjørt på litt!

Med vennlig hilsen

SMÅDEPPA: En småsyk og smådeppa Petter Solberg inntok en bedre middag på restaurant Figaro i Jyväskylä i går kveld. Forberedelsene til Rally Finland har vært langt fra ideelle.