I NY BIL: Petter Solberg er innleid av Peugeot under Rally Monte Carlo, og ligger på tredjeplass etter første dag i en Peugeot 207 S2000. Foto: Robert Pratta, Reuters/Scanpix
I NY BIL: Petter Solberg er innleid av Peugeot under Rally Monte Carlo, og ligger på tredjeplass etter første dag i en Peugeot 207 S2000. Foto: Robert Pratta, Reuters/ScanpixVis mer

Petter på tredjeplass i Monte Carlo

Innleid av Peugeot.

Petter Solberg har plassert seg på 3.-plass etter første dag av Rally Monte Carlo.

Finnen Juho Hanninen vant to av onsdagens fire fartsprøver, og kanskje kan han toppe 2.-plassen han tok i rallyet sist år.

Petter Solberg kjører en Peugeot 207 for anledningen, men han kom «bare» inn på 5.-plass på den første fartsprøven. Det var også der han tapte mest til teten. På de tre neste ble det 2.-. 3.- og 3.-plass på nordmannen som totalt er 55,3 sekunder bak Hanninen etter første dag.

Hanninen kjører en Skoda, og det gjør også belgieren Freddy Loix, som ligger på 2.-plass 44,5 sekunder bak.

Andreas Mikkelsen var uheldig allerede på den første fartsprøven. Han kom for bredt i en høyresving og traff en liten steinkant. Venstre fjærbein ble skadet, og høyre bakhjul punkterte. Et hjul ble skiftet, men dette gnisset mot karosseriet og ble ødelagt.

Han fullførte prøven med tre hjul, men tapte drøye ni minutter til teten. Skaden lot seg ikke reparere mellom første og annen fartsprøve, og Mikkelsen ble tvunget til å bryte. Henning Solberg måtte bryte på annen fartsprøve og er heller ikke inne blant de 60 beste som får fortsette dag to i morgen.
Rallyet avsluttes lørdag.

(NTB)