Petter på trenerjakt

Er du både massør, fysioterapeut, sjåfør og materialforvalter? Da er du ønsket som Petter Solbergs nye trener.

LABOREL (Dagbladet): Etter første VM-rally i Monte Carlo (23.- 25. januar) bytter østerrikeren Achim Hofstadten jobb. Dermed blir Petter Solberg (29) trenerløs.

- Det viktigste for meg er ikke at den nye treneren er best på alt han gjør. Men personen må ha lidenskap for jobben. Her blir det ingen kjære mor. Han må gjøre alt fra massasje til å hente og vaske kjøredressen min og til å være sjåfør, sier Petter Solberg til Dagbladet.

I går var andre dag av testkjøringen i Sør-Frankrike. Her prøver førere, mekanikere, ingeniører og dekkspesialister ut diverse dekktyper og optimaliserer løpsbilen før VM-premieren. Økta var lagt til landsbyen Laborel nord i Provence, cirka 140 km sør for den gamle OL-byen Grenoble.

Utrent

Mandag denne uka tok Petter Solberg sin aller første joggetur siden han ble verdensmester i Wales i begynnelsen av november. På sin vei til tittelen var en av suksessfaktorene nettopp den gode fysiske formen. 29-åringen skal etter planen trene hver dag. Ikke enkelt med 235 dager i bil i året. Enda verre når en er sjuk, og halve verdens medier og dusinvis av sponsorer vil ha en bit av deg.

- Jeg må komme i gang med den fysiske treningen. Etter VM-seieren har det gått i ett kjør. PR-turen til Japan tok mye tid. Og etter det var jeg sjuk i ei uke. Men til Monte Carlo-rallyet skal jeg være i form igjen, lover Spydeberg-føreren.

Storebror Henning (30) ligger ikke slik på latsiden som Petter. Han har fortsatt ikke signert kontrakten med Peugeot for neste sesong. Men for å være forberedt, og i tillegg få den utlovede millionstøtten fra broren Petter, driver han nå beinhard trening. Hvert hektogram betyr noe i en rallybil.

Spiser alt mulig

- Vekta er ikke noe problem for meg. Jeg forbrenner så utrolig mye bare ved å kjøre bil at du ikke vil tru det, forteller Petter, som gjerne forsyner seg godt av det franske kjøkken både her i Provence og hjemme i Monaco.

- Jeg spiser hva jeg vil. Men uka før løp er litt spesiell. Da går det mye i pasta, kylling og fisk. De riktige tingene, sier Petter, og er kjapp når Dagbladets fotograf legger ut om gårsdagens fireretters.

- Dessert, hva er det?

BEST BAK RATT: Petter Solberg er travelt opptatt om dagen under testing av bil i Sør-Frankrike. Fysisk trening blir det mindre av. - Jeg tok en 40 minutters joggetur sammen med sjefsingeniør Pierre på mandag. Det var min første trening siden jeg vant VM, sier Solberg.