Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter på trusejakt i Lappland

Bagasjen er borte. Bare skiene er på plass.

- KAN JEG LÅNE EI UNDERBUKSE, ÅGE? Petter Northug ankom i kveld Kuusamo uten bagasjen sin. Her sammen med landslagssjef Åge Skinstad.  Northug går 15 kilometer klassisk i morgen.
Foto: Heiko Junge, Scanpix
- KAN JEG LÅNE EI UNDERBUKSE, ÅGE? Petter Northug ankom i kveld Kuusamo uten bagasjen sin. Her sammen med landslagssjef Åge Skinstad. Northug går 15 kilometer klassisk i morgen. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

|||
KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): Petter Northug er friskmeldt etter mageondet som plaget ham tidligere i uka, og ankom i kveld Kuusamo i Finland, klar for morgendagens 15 kilometer.

Men helt problemfritt gikk ikke turen. Flyselskapet Finnair har nemlig somlet bort baggasjen hans.

Dermed ankom trønderen Lappland uten skisko, treningstøy og all annen baggasje. Det spørs om han ikke må ut på lånemarkedet for å få skisko klare til i morgen klokka 12.30 i morgen, norsk tid (13.30 i Finland).

Det eneste som er på plass av utstyret hans, er det aller viktiste: Skiene ligger nemlig i den norske smøretraileren.

— Han har skiene sine, men mangler staver og skisko og en del klær. Men vi skal fikse dette, sier sportssjef Åge Skinstad til NTB.

Dårlig av julemat?
Steinar Mundal i trenerteamet måtte ut på byen i Kuusamo på jakt etter tannkrem og andre absolutte nødvendigheter.

Petter kunne forøvrig fortelle at mageproblemene var en kortvarig affære som bare plaget ham i noen timer, og som trolig skyldtes noe han hadde spist.

— Tirsdag kveld spiste jeg antakelig noe mat jeg ikke tålte. Det var en hotellbuffé, julemat. Mageondet kom natt til onsdag. Det var en dag av og fire-fem timer der jeg hadde det skikkelig vondt. Men jeg har fått trent, og jeg tror ikke dette har satt meg mye tilbake, sier Petter ifølge NTB.

De siste par dagene har han vært i orden, og fått trent bra.

- Ferdig med Red Bull-saken
Oppstyret rundt sponsoravtalen med Red Bull forstyrrer ham heller ikke, sier han.

- Jeg er ferdig med den saken, nå ønsker jeg bare å ha fokus på det sportslige.

Heller ikke Kjell Inge Røkkes innblanding og råd mot å inngå avtalen med den koffeinholdige brusen.

- Jeg gjør mine egne valg. Jeg har ikke tenkt så mye på Røkke, jeg har hatt fokus på å trene. Det er sånne ting jeg ikke tenker så mye på, sier Petter Northug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media