Petter på trusejakt i Lappland

Bagasjen er borte. Bare skiene er på plass.

- KAN JEG LÅNE EI UNDERBUKSE, ÅGE? Petter Northug ankom i kveld Kuusamo uten bagasjen sin. Her sammen med landslagssjef Åge Skinstad.  Northug går 15 kilometer klassisk i morgen.
Foto: Heiko Junge, Scanpix
- KAN JEG LÅNE EI UNDERBUKSE, ÅGE? Petter Northug ankom i kveld Kuusamo uten bagasjen sin. Her sammen med landslagssjef Åge Skinstad. Northug går 15 kilometer klassisk i morgen. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): Petter Northug er friskmeldt etter mageondet som plaget ham tidligere i uka, og ankom i kveld Kuusamo i Finland, klar for morgendagens 15 kilometer.Men helt problemfritt gikk ikke turen. Flyselskapet Finnair har nemlig somlet bort baggasjen hans.

Dermed ankom trønderen Lappland uten skisko, treningstøy og all annen baggasje. Det spørs om han ikke må ut på lånemarkedet for å få skisko klare til i morgen klokka 12.30 i morgen, norsk tid (13.30 i Finland).Det eneste som er på plass av utstyret hans, er det aller viktiste: Skiene ligger nemlig i den norske smøretraileren.

— Han har skiene sine, men mangler staver og skisko og en del klær. Men vi skal fikse dette, sier sportssjef Åge Skinstad til NTB.

Dårlig av julemat?Steinar Mundal i trenerteamet måtte ut på byen i Kuusamo på jakt etter tannkrem og andre absolutte nødvendigheter.Petter kunne forøvrig fortelle at mageproblemene var en kortvarig affære som bare plaget ham i noen timer, og som trolig skyldtes noe han hadde spist.

— Tirsdag kveld spiste jeg antakelig noe mat jeg ikke tålte. Det var en hotellbuffé, julemat. Mageondet kom natt til onsdag. Det var en dag av og fire-fem timer der jeg hadde det skikkelig vondt. Men jeg har fått trent, og jeg tror ikke dette har satt meg mye tilbake, sier Petter ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer