Petter poengløs

Endte på 9. plass i Rally Akropolis.

God kjøring av Petter i går og i dag holdt ikke etter at fredagens problemer med bilen ga ham en håpløs start på Rally Akropolis.

– Det har vært så mange ting. De to siste dagene har vært veldig vanskelige, sier Solberg til WRC Radio. Han satser nå alt på en topplassering i Argentina om tre uker.

– Det er på tide nå.

Loeb historisk

Selv om Sebastien Loeb ikke dominerte like mye i dag som i går, var dette hans rally. Han vant riktignok «bare» to av fire etapper, men hadde ingen problemer med å holde på ledelsen. Dermed skrev han rallyhistorie som den første føreren med seier i fem VM-runder på rad.

– Fem på rad er helt fantastisk. Vi har en veldig sterk bil i år, og vi gjorde ingen feil. Nå er det bare å fortsette på samme måten, sier franskmannen til WRC Radio.

1 minutt og 36 sekunder bak Loebs Citron kom finske Toni Gardemeister, og 34,9 sekunder bak ham igjen Carlos Sainz. Et meget godt resultat for den spanske superveteranen i det som var hans aller siste VM-løp.

Petter Solberg endte 6 minutter og 3 sekunder bak Loeb. Opp til åttendeplassen, den siste plassen som gir poeng, var det 17,9 sekunder.

DÅRLIG HELG: Petter Solberg kjørte godt både i går og i dag, men på grunn av problemene med bilen på fredag ble det bare 9. plass i Rally Akropolis. Foto: Reuters
DÅRLIG HELG: Petter Solberg kjørte godt både i går og i dag, men på grunn av problemene med bilen på fredag ble det bare 9. plass i Rally Akropolis. Foto: Reuters Vis mer

Beholder andreplassen

Akropolis-leder Loeb leder også i VM-sammendraget. Han lå 13 poeng foran Petter Solberg før helgen. Med ti poeng for seieren i Hellas økte han denne ledelsen med ti poeng. Petter beholder andreplassen i sammendraget.

– 23 poengs ledelse føles veldig bra. Dette ga oss også viktige poeng i fabrikkmesterskapet, sier Loeb, som synes synd på Petter Solberg etter helgens rally.

Rally Akropolis var det åttende i årets VM-sesong, og førerne har nå gjort unna den første halvdelen av mesterskapet. Neste runde går i Argentina 15.-17. juni mens VM avsluttes i Australia i november.

Dårlige nyheter for Henning

For Henning Solberg ble det ingen god helg i Hellas. Til tross for krasjen lørdag, hadde han håpet å kjøre den siste dagen, men Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) nektet ham å starte. Dermed ble det bare et halvt rally og ingen plassering på storebror Solberg.

Søndag ble det også klart at Henning ikke får det fabrikksetet han hadde håpet på hos Ford.

– Jeg tror ingen teamsjefer vil gi kontrakt til en fører som ikke har kjørt alle løpene. Henning må først få mer erfaring før jeg vil vurdere ham til en av våre biler, sier Ford-sjef Malcolm Wilson til VG.

Men han vil gjerne ha med Henning Solberg i alle løpene neste sesong, hvis Henning betaler, slik han har gjort i år. Dermed må Henning og manager Jim Carlsen ut og lete etter friske sponsormillioner. Før årets sesong slet de for å få inn de 12 millionene de trengte til å kjøre sju runder. Til neste år vil de trolig trenge dobbelt så mye.

(ANB)