Petter provosert av hetsen mot Loeb

Ble kalt ubarbert og ynkelig.

(Dagbladet.no): Rallysportens største problem er neppe skjeggstubbene og sveisen til Sebastien Loeb. Men det kunne virke sånn utifra gårsdagens avsløring om at Det internasjonale bilsportsforbundet (FIA) rakket ned på utseendet til verdens beste rallyfører.

- Jeg må gi uttrykk for min mening om Sebastien Loebs stakkarslige utseende på tv. Han var ubarbert, hadde ustelt hår og så ynkelig ut. Det blir feil når FIA gir ham global tv-tid til millioner av seere og mange barn som har ham som forbilde og rollemodell, skrev FIA-medlem Surinder Thatthi til kollega Morrie Chandler i en post.

Som ga følgende svar:

- Ja, jeg så det samme. Disse menneskene er en fornærmelse mot virkelige mannfolk. Mitt eneste forslag er å be ISC (tv-rettighetshaverne) om ikke å filme nærbilder.

Må skjerpe seg

Petter Solberg synes saken er pinlig for FIA.

- De formuleringene er jo helt forferdelige. Kunne de ikke bare snakket direkte med Loeb? Uansett blir det jo for dumt, vi er oppe i 4-5-tida på morgenen, og ferdige for dagen rundt klokka 22. Kroppen må hvile, det er kjøringa som er viktig. Jeg tror de har andre detaljer å fokusere på enn utseendet til Loeb, sier Petter til Dagbladet.no.

Subaru-føreren har følgende forslag til FIA-pampene:

SKJEGGE-PETTER: Det spørs om det ikke ble sendt noen mailer i FIA da Petter Solberg framsto slik under en rallyrunde i Sverige i 2005. Sebastien Loeb til venstre og Marcus Grönholm til høyre. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET
SKJEGGE-PETTER: Det spørs om det ikke ble sendt noen mailer i FIA da Petter Solberg framsto slik under en rallyrunde i Sverige i 2005. Sebastien Loeb til venstre og Marcus Grönholm til høyre. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET Vis mer

- Kanskje dere kan prioritere rally litt mer, vise mer lidenskap for vår sport og ikke bare for formel-1. Gjør de det, lover jeg at jeg skal få Loeb til å barbere seg.

- Forteller denne saken litt om hva som er viktig for FIA?

- Tydeligvis. Jeg barberer meg ikke neste gang, hvis de skal forbedre ting kan de heller gi folk et klapp på skuldra, og be dem barbere seg.

- Så du vil være solidarisk med Loeb?

- Jeg liker å fresh ut, men jeg må innrømme at jeg ikke har barbert meg hver gang jeg heller. Om jeg får greie på at de sender sånne mailer om meg, skal de få høre det, lover Petter.

- Damene synes Loeb er kjekk

Storebror Henning Solberg velger å se den positive siden med at FIAs Loeb-utskjelling nå har kommet ut i offentligheten.

- Det er bra for oss, så blir det enda mer fokus på sporten. PR er bra! Neste gang skal jeg anlegge nisseskjegg og langt hår, flirer han overfor Dagbladet.no.

Petter provosert av hetsen mot Loeb

Henning påpeker at det slett ikke bare er rallyførerne som slurver med barberingen.

- Han Button i formel-1, det er da ikke store forskjellen på han og Loeb. Jeg vet ikke om stubbene bidrar til det, men alle damer synes Loeb er kjekk, sier Henning - og understreker at det ikke er fru Solberg han sikter til.

- Har du selv fått korreks på hvordan du framstår på skjermen?

- Joda, det hender at folk har reagert. Det går på hvordan jeg er kledd, og at jeg har håret utenfor capsen. Men det er som regel de beste kameratene mine som påpeker det, og ikke FIA, ler han.

<B>FY OG FY:</B> Både tredagersskjegg, langt hår og sjampis - slike forbilder vil ikke FIA ha.
<B>LOVER NISSESKJEGG NESTE GANG:</B> Henning Solberg.