Petter punkterte i Italia

Tiendeplass etter dag to.

Petter Solberg ligger på tiendeplass etter annen dag av Rally Sardinia. En punktering ødela mye for nordmannen.

Han tapte nesten fem minutter da han punkterte på den åttende fartsprøven. Solberg falt fra 6.- til 14.-plass, men kjørte seg senere litt oppover listene før lørdagens prøver var unnagjort.

Før søndagens kjøring ligger Petter Solberg på tiendeplass, 7.29,2 min. bak ledende Sebastien Loeb fra Citroën.

Henning Solberg ligger på sjuendeplass. Han har 4.29,0 opp til Loeb, mens Mads Østberg er nummer 12, 8.11,6 bak den franske lederen.

Finnene Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala ligger på delt annenplass, nesten halvminuttet bak Loeb.

Andreas Mikkelsen er ute av Rally Sardinia etter at han kjørte av veien i andre fartsprøve. Mikkelsen måtte klare seg med en innleid kartleser i Sardinia, etter at hans faste kartleser, Ola Fløene, kollapset på flyplassen i Roma før rallyet.

- Han måtte på sykehus, men er nå kommet til Sardinia. Han ligger til sengs med dobbeltsidig lungebetennelse og vann i den ene lungen, sier faren til Andreas, Steinar Mikkelsen, til NRK Østfold.

- Han fikk en note litt for sent før en sving, og kjørte av veien. Det skyldes nok at reserve-kartleseren og Andreas ikke var godt nok samkjørte, sier Steinar Mikkelsen.

SLITER: En punktering ødela mye for Petter Solberg på andre dag av Rally Sardinia. Foto: Giuseppe Cacace/AFP
SLITER: En punktering ødela mye for Petter Solberg på andre dag av Rally Sardinia. Foto: Giuseppe Cacace/AFP Vis mer

Han forteller videre at det ikke var utforkjøringen som gjorde at Andreas måtte bryte, men at en annen kjører også kjørte av veien og smadret fronten til sønnens bil.

(NTB)

Petter punkterte i Italia