Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter puster Loeb i nakken

Grönholm hektet av etter biltrøbbel.

(Dagbladet.no): Petter Solberg har los på seieren i Rally Argentina etter de første ti fartsprøvene. Han er 19,8 sekunder bak ledende Sebastian Loeb - som bør være mulig å hente inn om Subaru-føreren unngår uhell på de resterende 12 fartsprøvene.

Petter Solberg ledet rallyet etter fire fartsprøver, men tapte den med en svak femte fartsprøve. På den sjette fikk han ødelagt vinduet, men kjempet seg likevel til tredje beste etappetid. På SS7 måtte Petter også gi tapt for storebror Henning.

På den åttende fartsprøven fikk Solberg en håndrekning i kampen om seieren i Rally Argentina da sammenlagtleder Marcus Grönholm måtte bryte.

En 10 sekunders tidsstraff på SS9 ødela litt for Petter, som var raskest på etappen, 0,9 sekunder foran Loeb.

0,9 sekunder foran Loeb var han også på SS10, som ble vunnet av Manfred Stohl.

SS10 

Tredjeplass for Petter Solberg på dagens siste fartsprøve. Men denne gangen er han foran Loeb! I stedet er det noe overraskende Manfred Stohl som er kjappest på SS10, og han vinner etappen 2,3 sekunder foran Galli.

Solberg kjører inn 5,7 sekunder bak Stohl, men 0,9 sekunder foran Loeb, og knapper dermed inn tid på franskmannen i sammendraget.

Petter puster Loeb i nakken

SS9

Petter satte Sebastian Loeb på plass og vant etappen 0,9 sekunder foran franskmannen - men fikk dessverre en tidsstraff på 10 sekunder. Dermed er han 20,7 sekunder bak Loeb i sammendraget i stedet for 10,7 sekunder.

På plassene bak de to i tet fulgte Galli, Stohl, Sordo og Henning Solberg.

SS8

Sammenlagtleder Marcus Grönholm måtte bryte etter mekaniske problemer med bilen. Han fikk en trøkk i bakhjulet på SS7.

Dermed overtok Sebastian Loeb ledelsen i sammendraget. Franskmannen vant også den åttende fartsprøven - hårfint foran Petter Solberg, som bare var 0,3 sekunder bak.

Loebs ledelse på Petter etter de åtte første fartsprøvene er 11,6 sekunder.

Manfred Stohl kjørte inn til 3. plassen på SS8. Henning Solberg ble nummer 5.

PETTER I TETKAMP: Petter Solberg kjemper om seieren i Rally Argentina. Foto: EPA
PETTER I TETKAMP: Petter Solberg kjemper om seieren i Rally Argentina. Foto: EPA Vis mer

SS7

Henning Solberg kjører best av Solberg-brødrene for øyeblikket. Han kjørte inn til en flott 3. plass på dagens sjuende fartsprøve.

Foran seg hadde han bare Marcus Grönholm og Sebastian Loeb. Franskmannen vant SS7 4,7 sekunder foran Grönholm, åtte sekunder foran Henning og ytterligere 1,4 sekunder foran Petter. 

Grönholm leder fortsatt i sammendraget, med Loeb på plassen bak. Petter Solberg er nummer tre - 19, 3 sekunder bak Grönholm. 

Storebror Henning er nummer seks etter sju fartsprøver.

SS6

Etter en svært trøblete fartsprøve kjemper Petter Solberg seg inn til tredje beste tid.

Nordmannen kjørte store deler av den 14,5 kilometer lange etappen med ødelagt vindu på kartleser Phil Mills\' side, og fikk mye støv og grus inn i bilen.

- Det var veldig tøft, vi hadde mye trøbbel, men vi er fortsatt her. Selv om vi tapte masse tid, sier Petter til WRC-radioen.

Han var likevel bare 5.4 sekunder bak etappevinner Marcus Grönholm, og 2,5 sekunder bak Sebastian Loeb.

Henning Solberg kjørte sterkt og endte på 4. plass, 7,3 sekunder bak Grönholm.

Petter falt ned til 3. plass i sammendraget - men avstanden opp er ikke avskrekkende. Storebror Henning er på 6. plass.

SS5

Petter Solberg mistet ledelsen i sammendraget etter en svak fartsprøve.

Petter ble slått med 16,4 sekunder av etappevinner Sebastien Loeb, som dermed bare var seks tideler bak Solberg i sammendraget.

Marcus Grönholm ble nummer to på fartsprøven, og gikk dermed tilbake i ledelsen i sammendraget, 9,2 sekunder foran Petter Solberg.

SS4

Sebastien Loeb var tilbake som raskeste mann i dagens andre fartsprøve, knepent foran Marcus Grönholm.

Petter Solberg tok tredjeplassen 6,3 sekunder bak Loeb. Han beholdt førsteplassen i sammendraget, men nå med bare 3,1 sekunders forsprang på Grönholm.

Henning Solberg delte sjetteplassen med Petters teamkollega Chris Atkinson, og klatret forbi Dani Sordo i sammendraget, opp på niende.

SS3

Petter Solberg vant dagens første fartsprøve i Rally Argentina, 9,8 sekunder foran Marcus Grönholm, som ledet foran Petter etter de to spesialetappene i går kveld.

Grönholm kom på fjerdeplass på SS3, og lå dermed 8 sekunder bak Petter Solberg som nummer to i sammendraget.

Sebastien Loeb endte 22,7 sekunder bak Solberg, og plasserte seg foreløpig på sjuendeplass i sammendraget. Som VM-leder starter frankmannen først i løypa på dagens fartsprøver. Det betyr at han må «feie» veiene for grus før de andre kommer.

Henning Solberg ble nummer elleve på fartsprøven, og var nummer ti sammenlagt etter SS3, 38,9 sekunder bak lillebror.

• Prøv vår Henning Solberg-quiz og vær med i kampen om tre radiostyrte Henning Solberg-biler.

LITT BAK: Henning Solberg startet dagen utenfor poengplassene, men har kjørt seg oppover listene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media