Petter raskest igjen

Rally Tyrkia, 13 av 17 prøver:1 LOEB 3,50,09,32 GRÖNHOLM + 15,93 P. SOLBERG + 50,44 SAINZ + 2,15,95 DUVAL +4,14,86 HIRVONEN 5,01,4... 8 H. SOLBERG + 11,23,6 To strake prøveseirer for Petter Solberg i Rally Tyrkia

 • To uhell og tidstap i går: Vannskelig for Petter

  OSLO/KEMER (Dagbladet.no): Noe har skjedd med Petter Solberg og Subaruen hans i Rally Tyrkia.

  Etter nesten to dager med frustrerende tider, klemte nordmannen til på dagens to siste prøver.

  Begge to strekninger ga seirer til verdensmesteren. Han kjørte først 5,3 sekunder raskere enn Sebastien Leob på prøve 12.

  Så tråkket han til og var 5,0 sekunder kjappere enn Marcus Grönholm på den 13. og siste etappen i dag.

  Nettopp disse to er Solbergs tøffeste konkurrenter i Tyrkia, og kanskje også i VM-totalen.

  Før morgendagens fire etapper leder Citroen-fører Loeb. Han har 15,9 sekunder på Grönholm (Peugoet), og drøyt 50 på nordmannen.

  Dermed ser det meste lysere ut for Subaru-føreren, som viser at han kan holde følge med de raskeste kjerrene også i Tyrkia.

  - Tredjeplassen ser ganske sikker ut, jeg må være på attack hele tida. Plutselig er det noen som gjør feil, sier Petter til TV 2 i mål i kveld.

  Da Dagbladet.no snakket med ham tidligere i dag var han kraftig frustrert over at han ikke klarte å kjøre innpå rivalene med problemfrie prøver.

  - Jeg kan ikke si at dette er dårlig. Nå har jeg kjørt «verst» de fire siste løpene, og satser alt det jeg greier. Men jeg ramler ned på slutten av prøvene, sa en oppgitt Petter Solberg til Dagbladet.no.

  Solberg mente selv at han kjører enda fortere enn i Hellas og Kypros, og var skuffet over tre tredjeplasser og en fjerdeplass.

  Så fikk han farten opp, og har sikret sin andre og tredje prøveseier i rallyet.

  Men det er fortsatt et stykke opp til seier, og to av prøvene i morgen er veldig korte. Trolig må Loeb eller Grönholm pådra seg et uhell hvis Solberg skal vinne hele rallyet.

  - Det ser ut som Sebastien og Marcus kjører veldig bra, og det er vanskelig for Petter å ta igjen tida han mistet i går. Men vi tror dette rallyet fortsatt kan by på overraskelser, sier Subaru-direktør Luis Moya

 • Henning Solberg er oppe på åttendeplass i Rally Tyrkia etter at Harri Rovenperä fikk girbokstrøbbel på dagens siste etappe.
KJØRER SEG OPP:</B> Petter Solberg vant to prøver i dag.
BÅNN PINNE:</B> Petter Solberg har endelig fått fart på Subaruen.