Petter reddes av oljemillioner

Sikrer resten av sesongen.

PRIVAT SUKSESS: Her jubler Petter Solberg (t.h) og kartleser Phil Mills for tredjeplassen i Rally Sardinia. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito
PRIVAT SUKSESS: Her jubler Petter Solberg (t.h) og kartleser Phil Mills for tredjeplassen i Rally Sardinia. Foto: REUTERS/Giampiero SpositoVis mer

|||

Rykende ferske oljepenger bidrar til at Petter Solberg (34) kan fullføre suksessesongen som privatfører i rally-VM.

Oljegiganten Shell og lillebror Solberg gjenforenes etter ni år. En toårskontrakt er undertegnet, og Petter Solberg har langt på vei økonomisk sikret full VM-sesong.

- Det er spesielt morsomt å være gjenforent med selskapet som bidro mye til at jeg en gang ble fabrikkfører, sier Petter Solberg til NTB.

Trolig er Petter Solberg nå den enkeltutøveren i norsk idrett som har samlet flest sponsormidler på én sesong.

Ambassadør

Oljeselskapet vil bruke rallyverdensmesteren fra 2003 som sin drivstoffambassadør i hele Norden.

Spydebergmannens svarte og hvite bil, lastebil og teamklær vil nå bli redesignet med røde og gule linjer.

- Vi får en god sirkel der vi sammen utvikler produkter, og der jeg får hjelp og støtte av deres tekniske avdeling til min satsing. Slik vil alle ansatte i Norske Shell bli delaktig i min karriere, sier Solberg.

Hellas-debut

Det multinasjonale oljeselskapet, et av verdens fire største, har store interesser i flere motorsportleirer, blant annet Ferrari og formel 1.

Rallycrosshelten Martin Schanche hadde også et mangeårig samarbeid med selskapet.

Solberg-samarbeidet skal eksponeres fra kommende VM-runde i Hellas. Den norske rallystjernen har fått assistanse av Citroën før rallyet til å finne ut av varmeproblemene i motoren på sin Xsara-modell.

Hittil i sesongen har Petter Solberg kjørt inn til to oppsiktsvekkende tredjeplasser som privatfører.

(NTB)