- Petter ristet i senga

Solberg trosser plagene og leder i Japan.

FEBERRASK: Petter Solberg lar seg ikke stoppe av febereb og leder Rally Japan etter ti fartsprøver. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP
FEBERRASK: Petter Solberg lar seg ikke stoppe av febereb og leder Rally Japan etter ti fartsprøver. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFPVis mer

|||(Dagbladet): Petter Solberg har hatt en forferdelig oppladning til Rally Japan.

Tross dette har han kjørt forferdelig fort.

Spydeberg-mannen har slitt med høy feber og det var lenge usikkert om han i det hele tatt kunne stille til start. Solberg overvant derimot plagene og leder nå rallyet etter ti av 26 fartsprøver.

- Vil man kjøre rally, så vil man kjøre rally. Fysisk går det helt fint, men rent mentalt er det et helvete. Jeg sliter med å få med meg all informasjon, særlig på de lange fartsprøvene, sier Petter Solberg til NTB.

- Er ikke seg selv - Da jeg kom på rommet hans i går svettet og ristet han i senga. Da trodde jeg ikke at vi kom til å stille til start. Han la seg til å sove igjen og vi klarte å få ham til startstreken, sier teamsjef Ken Rees til Autosport.

Rees er overrasket over det nordmannen har levert i dag, for Petter er fortsatt slapp og preget av feberen.

SLAPP I JAPAN: Petter Solberg blir sliten mot slutten av fartsprøvene. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP
SLAPP I JAPAN: Petter Solberg blir sliten mot slutten av fartsprøvene. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP Vis mer

- Du kan se at han ikke er seg selv. Normalt sett ville han hoppet opp og ned av glede, men han er egentlig bare rolig, sier teamsjefen.

Yngstebror Solberg leder rallyet etter ti fartsprøver, med 9,4 sekunder å gå på til andremann Mikko Hirvonen. Sebastien Ogier ligger på tredjeplass, 21,3 sekunder bak Petter.

- Citroëns lege hjelper meg med medisiner som jeg har lov til å ta. Likevel sliter jeg voldsomt. Mellom to av fartsprøvene måtte jeg ut av bilen for å legge meg ned, og på service har jeg ikke orket annet enn å sove.

WRC-leder Sebastien Loeb er på 6. plass - 54,5 sekunder bak Solberg.

Blir sliten - Det er vanskelig å fokusere mot slutten av fartsprøvene, da er jeg sliten. Det er tøft, men det går ok, sier Petter.

Å si at det går ok er en understatement ulikt Petter. For selv om de ikke er halvveis ennå, øyner han virkelig en pallplass nå. Kanskje også en seier.

Det vil i så fall bli hans første siden triumfen i Storbritannia i 2005.

- Det er godt å være i ledelsen, det hjelper litt på formen, sier han.

PS! Henning Solberg ligger på 7. plass - 1.22,2 bak lillbroren. Her kan du se hele resultatlista etter SS10. Rally Japan fortsetter i morgen.