Petter Rudi tilbake med sølv

Det siste vi så av Petter Rudi (37) var at han ruslet av banen etter 2-3 for Sandefjord i 2006. Søndag var han med og sikret sitt nye lag seriesølv

Petter Rudi og Tarje Nordstrand Jacobsen unner seg oftere hoftefeste enn i glansdagene. De to ble i 1994 cupvinnere med Moldes A-lag FOTO:ERIK HATTREM/DAGBLADET
Petter Rudi og Tarje Nordstrand Jacobsen unner seg oftere hoftefeste enn i glansdagene. De to ble i 1994 cupvinnere med Moldes A-lag FOTO:ERIK HATTREM/DAGBLADETVis mer

||| MOLDE (Dagbladet): Petter Rudi står med 46 A-landskamper, 180 kamper i Tippeligaen og 127 kamper i ligaer rundt om i Europa.
77 av disse kampene i Premier League for Sheffield Wednesday.

Høsten 2006 rykket han ned fra Tippeligaen med Molde og avsluttet dermed sin karriere i Norge. Rudi tegnet en kontrakt med belgiske Gent men  avsluttet oppholdet før kontraktens utløp.

Tilbake på banen Denne sesongen har Petter Rudi snørt på seg skoene igjen - i 5.divisjon for Moldes femtelag. Søndag var han med og sikre laget sølvet i divisjonen med 6-1 over Eide.

Petter Rudis presise passninger lever fremdeles FOTO:ERIK HATTREM/DAGBLADET
Petter Rudis presise passninger lever fremdeles FOTO:ERIK HATTREM/DAGBLADET Vis mer

- Jeg spilte vel bare middels i dag i forhold til mine prestasjoner gjennom sesongen, sa Rudi til Dagbladet etter kampen.

Rudi står med totalt 11 kamper i årets serie og ser nå med spente øyne på sesonginnspurten til sine tidligere lagkamerter som kjemper for plassen i Tippeligaen.

- Jeg scoret ett mål i dag, brukte mye tid og krefter på oppspill til lagets eldstemann, Inge Rekdal (62). Jeg gjorde det jeg kunne for at mannen, som egentlig la opp i 1983, skulle få tegne seg på scoringslisten.

Med seg på dagens sølvlag hadde Rudi tidligere Tippeligakeeper Are Lervik og Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Petter Rudi og midtstopper Lars Eivind Solnørdal i bakgrunnen FOTO:ERIK HATTREM/DAGBLADET
Petter Rudi og midtstopper Lars Eivind Solnørdal i bakgrunnen FOTO:ERIK HATTREM/DAGBLADET Vis mer