TØFF DAG PÅ JOBBEN: Petter Northug hadde ikke dagen på tremila i Canmore, men tror fortsatt han kan vinne Ski Tour Canada sammenlagt.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TØFF DAG PÅ JOBBEN: Petter Northug hadde ikke dagen på tremila i Canmore, men tror fortsatt han kan vinne Ski Tour Canada sammenlagt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

- Petter så kokt ut halvveis

Lagkompis Krogh trodde det skulle bli stygt i Canmore.

CANMORE (Dagbladet): Alle de norske gutta skulle sørge for at Petter Northug klarte å holde følge med teten på dagens fellesstart med skibytte i Ski Tour Canada. Samtidig skulle de ofre seg for å ta fra sammenlagtleder Sergej Ustjugov flest mulig av de innlagte bonussekundene. 

Etter løpet var alle de norske gutta godt fornøyd med både taktikken og laginnsatsen, til tross for at Northug tapte nesten halvminuttet til Ustjugov i sammendraget. 

Det kunne blitt mye mer. 

- Jeg hadde ikke beina og dagen til å være med å kjempe om seieren i dag, så jeg måtte bare bite meg fast på halen og ikke slippe på nestsisterunden, der det var mest kritisk, sier Northug selv om dagens etappe, men lagkompis Finn Hågen Krogh så svakhetstegnene hos Northug lenge før den nest siste runden. 

Kokt og stekt
- Han så litt kjørt ut underveis, syns jeg, så jeg er litt imponert over at han hang med såpass lenge. Han så kokt ut midt i der, så jeg tenkte at det kunne bli stygt. Han kriget seg tilbake gang på gang, så det viser hva som bor i hodet hans, sire Krogh. 

- Jeg var godt stekt der, men jeg klarte i krige meg inn, svarer Northug. 

Etter en middels dag på jobben er Northug fortsatt på andreplass i sammendraget. Nå er han 47 sekunder etter den råsterke russeren i tet, og etter dagens tremil suste Martin Johnsrud Sundby rett opp i ryggen hans. 

Sundby er nå bare 18 sekunder bak Northug, og med en individuell femtenkilometer igjen før den avsluttende jaktstarten, tror Petter at det er Sundby som har best vinnersjanser nå. 

Er i form
Ifølge seg selv må han ha en dag der alt stemmer på fredag om han i det hele tatt skal knappe inn noe på Ustjugov. 

- Men å ta inn 47 sekunder på en som er i god form er så å si umulig, sier Northug til Dagbladet, men fastholder at han også er i veldig god form.
 
- Jeg er bedre nå enn i slutten av Tour de Ski, så formen er bra. Så merker man at man ikke har vært i høyden, og det er en fordel når man går sånne løp. Men når jeg klarer å henge med på et sånt løp som jeg gjør, så vet jeg at formen er bra. Få en hviledag nå, så har vi fortsatt to dager på denne høyden før femtenkilometeren, sier Northug.
 
- Du har fortsatt tro på at du kan vinne?

- Ja, hvis ikke hadde jeg ikke vært her.