LAGKOMPISER: Chris Jespersen og Petter Northug jr. har vært lagkamerater både på landslaget og Team Northug.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
LAGKOMPISER: Chris Jespersen og Petter Northug jr. har vært lagkamerater både på landslaget og Team Northug. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Prøver å overtale Petter Northug til comeback i NM

- Petter så uforskammet bra ut

Chris Jespersen prøver å overtale tidligere lagkompis Petter Northug til å gjøre et lite comeback i ski-NM på hjemmebane. Didrik Tønseth, som trente med Northug forrige uke, og Maurice Manificat håper det skjer.

ULRICEHAMN/OSLO: Chris Jespersen hadde et håp om VM-plass etter et strålende renn i Davos før jul, hvor han trolig falt fra seier på 15 kilometer.

En drøy måned seinere var han nødt til å vise form på samme distanse i Ulricehamn for å for alvor banke på døra til landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Det gikk ikke slik 35-åringen hadde håpet.

- Det var litt dødt, jeg hadde håpt jeg skulle være litt sprekere, sier Jespersen til Dagbladet om femtendeplassen.

Nå tror Jespersen at alt håp om en plass i VM er borte.

- Jeg tror den røk i dag, jeg tror det. Jeg må nok vinne NM. Jeg har ikke helt troa på det etter jeg så i dag, erkjenner Strindheim-løperen.

Neppe Northug-comeback

Jespersen var tilbake på langløpslaget Team Koteng for årets sesong etter å ha vært med på laget til Petter Northug i en satsing mot OL i Pyeongchang forrige sesong.

Jespersen forteller videre til Dagbladet at han fortsatt snakker med Northug, til tross for at den tidligere langrennsstjernen nå har lagt vekk skiene.

- Litt av og til. En og annen melding. Han lever livet. Han har lagt opp så han må få lov til på ha det litt gøy og dra på ferie og trene når han har lyst.

Jespersen forteller at han har forsøkt å få Northug til å gjøre comeback under NM på «hjemmebane» i Meråker neste uke.

- Ja, jeg har jo prøvd å pushe på ham at han skal gå stafett i NM. Jeg vet ikke hva det blir til.

- Det kan skje?

- Det er ikke helt utenkelig at han gjør det, opplyser Jespersen.

- Hva mener du sjansene er?

. 80-20. For at han ikke går, sier Jespersen og ler.

- Uforskammet sprek

Også Didrik Tønseth har jevnlig kontakt med den gamle skikongen. Tønseth vurderer Northugs form som lite som tydet på at Northug ville gå skirenn etter en løpeøkt de to hadde sammen nylig.

- Jeg hadde en løpsintervall med Petter her nylig. Da virket det ikke som det var aktuelt med noe skirenn i hvert fall, men det er mulig han lader litt.

Tredjemannen fra 15-kilometeren i Ulricehamn er likevel imponert over hvor godt Northug holder på formen.

JOHAUG-SPESIAL: Karstein Johaug snakker med Dagbladets Øyvind Godø om storesøster Therese Johaugs comeback, familieforholdet og hvordan søsteren har tenkt å vinne gull i VM i februar. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Han imponerte ikke veldig, men han skuffet ikke veldig heller. Petter så egentlig uforskammet bra ut. Han så tynn og sprek ut. Det virker som han har tatt en del sit-ups, sier Tønseth til Dagbladet.

- Hvordan treningsprogram har han nå?

- Petter har nok ikke så mye treningsprogram. Han nyter livet og gjør det han føler for.

- Tror du at han kan stille opp i NM i Meråker?

- Det vet han bare selv. Det hadde vært moro.

Petter Northug har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser, men det er flere enn Chris Jespersen som håper at Mosvik-ekspressen stiller til start for et mini-comeback.

- Det hadde vært gøy. Da skal jeg følge med. Petter er savnet, sier dagens franske vinner Maurice Manificat til Dagbladet.