UENIGE: Petter Northug (t.v.) mener lillebror Even (t.h.) tok et dårlig valg da han droppet verdenscup til fordel for U23-VM. Even mener imidlertid han ikke hadde noe valg. Her veksler de to brødrene for Strindheim i NM-stafetten. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
UENIGE: Petter Northug (t.v.) mener lillebror Even (t.h.) tok et dårlig valg da han droppet verdenscup til fordel for U23-VM. Even mener imidlertid han ikke hadde noe valg. Her veksler de to brødrene for Strindheim i NM-stafetten. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Petter skjeller ut lillebror: - Det skuffer Northug-hjertet mitt

Svenske reagerer.

(Dagbladet): Petter Northug har i dag reist til Nord-Amerika, der han skal gå den aller første versjonen av Ski Tour Canada med start til uka.

Før avreise tidligere i dag benyttet supertrønderen av en eller annen grunn muligheten til å kritisere yngstebror Even, i et intervju med NRK.

- Skuffer Northug-hjertet Da statskanalens journalist spurte hvilken lillebror, Tomas eller Even, Petter bør gå lagsprint sammen med for Strindheims førstelag i NM seinere i vinter, svarte han «Even», og begrunnet det slik:

- Han har skaffet seg erfaring med å gå heat i verdenscupen og har bare gjort ett feilvalg i år, som jeg ser det, og det var at han dro til U23-VM. Det skjønner jeg ikke, sier Petter.

- Det skuffer Northug-hjertet mitt så til de grader, for der har han ingenting å gjøre. Det er verdenscupsprint i Lahti, han vinner uttaksrennet i Meråker, og da i det hele tatt å reise til et renn ingen bryr seg om, det er bare hoderystende, legger han til.

- Veldig rart Da NRKs journalist påpeker at Even i realiteten ikke hadde noe valg, hevder Petter Northug det motsatte:

- Han hadde et valg. Han var kvalifisert for verdenscup. At han velger å gå U23-VM, det synes jeg er veldig, veldig rart, sier han.

Yngstebroren hevder imidlertid det motsatte.

- Jeg fikk aldri noe tilbud om å gå verdenscup i Lahti, så da takket jeg ja til U23-VM, sier Even Northug til NRK.

Sprinten i det aldersbestemte verdensmesterskapet i Romania ble imidlertid ikke akkurat en suksess for Even Northug. Han var en av de store forhåndsfavorittene, men ble slått ut allerede i kvartfinalen.

Svensk latter Som seg hør og bør når Petter Northug slenger med leppa, får han svar fra en svenske. Expressen har nemlig spurt Sveriges utviklingssjef i langrenn, Lars Selin, om hva han synes om Northugs utspill om at ingen bryr seg om U23-VM.

Svaret er latter.

- Haha. Det får stå for Northugs regning. Utviklingslagets trener og jeg har sett på hvilke løpere som har vunnet U23-VM de siste årene, og det er faktisk veldig mange gode løpere. Om man sjekker hvilke løpere som deltar i år, så finner man foreksempel Aleksej Tsjervotkin, som har en 6. plass fra verdenscupen. Vi har flere gode nordmenn og franskmenn også. Jeg er absolutt ikke enig. Jeg synes det er veldig bra nivå på konkurransene, sier han til avisa.