Petter skremte konkurrentene

Petter Solberg (28) satte en støkk i sine VM-konkurrenter fra første stund ved å utklasse alle på den første fartsprøven i Wales i går kveld.

CARDIFF (Dagbladet): På den 2,45 kilometer lange sjarmøretappen ved havna i Cardiff suste Solberg rundt løypa til klart beste tid - henholdsvis 3,2 og 3,3 sekunder raskere enn Citroën-konkurrentene han fighter om VM-gullet med, Carlos Sainz og Sebastien Loeb.

De fikk «bare» 5. og 7. beste tid.

- Det var overraskende stor avstand ned til dem, men hvert eneste tidel eller sekund kan bli avgjørende til slutt. Derfor gir jeg alt hele tida, sier en fornøyd Petter Solberg til Dagbladet like før han stupte i seng ved 21.30 tida lokal tid.

Dramatikk

Tidligere på dagen i går var Spydeberg-ekspressen attpåtil raskest på to gjennomkjøringer under shakedown - før det var tilløp til dramatikk da girkassa på Solbergs Subaru røk før den tredje testen.

- Utrolig flaks at det skjedde under shakedown og ikke under løpet. Da måtte jeg ha brutt, garantert, sier Solberg.

Men da VM-runden åpnet med den første fartsetappen i går kveld, viste Solberg at han nå mener alvor med sine gullambisjoner. Men først skal han kjøre totalt 376,81 kilometer over 18 etapper.

- Jeg er veldig fornøyd med dagen, og dette lover godt for det som skal skje de neste dagene, sier han.

Etter fartsoppvisningen i går kveld viste Petter hvorfor han er blitt den store helten i rally-sirkuset: Han hang ut av bilen og vinket til de 10000 frammøtte som kom for å se de store gutta kjøre bil.

- Så du jeg vinket? Det var helt fantastisk med så mange folk, sier Solberg entusiastisk.

Hysteri

Det var antydninger til hysteri overalt Solberg viste seg i Cardiff i går. Og det oppsto knuffing da nordmannen møtte fansen for å skrive autografer et par timer før alvoret startet. Men Petter tok alt oppstyret med stor ro og koste seg i begivenhetenes sentrum.

- Jeg føler meg overraskende avslappet med tanke på hvor mye som står på spill. Er faktisk ikke spesielt nervøs i det hele tatt.

Rivalene Sainz og Loeb virket mer anstrengte i går. Det la også Petter merke til.

- Sainz er stresset, det ser jeg. Men Loeb blir tøff.

På pressekonferansen spilte Solberg taktisk for å legge favorittstempelet på konkurrentene.

- Jeg er fornøyd med tredjeplassen jeg allerede har. Alt annet blir som bonus å regne, sa Petter.

Men mente det naturligvis ikke. Han kjører for gullet.

Stallordre?

At Citroën leder fabrikkmesterskapet kan bety at Sainz og Loeb kan få stallordre om å kjøre sikkert for å sikre teamet poeng. Det slipper Solberg.

- Men jeg tror ikke de kommer til å holde igjen noe, sier Solberg.

- Du vant her i fjor. Betyr det noe ekstra i dette løpet?

- Vanskelig å si. Vi får se.Dette er det siste løpet til Solbergs stallkamerat Tommi Mäkinen. Den firedobbelte verdensmesteren ble i går hyllet med gullsko.

- Fy fa..., de var kule. Sånne vil jeg også ha, gliste Petter da han fikk se Mäkinens støvler.

- Du kan få låne dem. Kanskje de bringer deg lykke, svarte Solbergs nære støttespiller.

GULLHÅR MED GULLSKO? Petter Solberg med gullskoene han etter sigende får låne av Tommi Mäkinen. Subarus teamsjef David Lapworth til høyre.