Petter skuffet over sjefene

Subaru-sjefene klarte ikke å gi Petter Solberg (29) den oppladningen han ville ha før Rally Sverige. Da tok han grep.

  • Skaffet fire-fem mekanikere
  • Måtte bruke vinnerbilen fra 2002
  • Kjøpte egne dekk
  • Ordnet testvei sjøl

Dagbladet kan i dag avsløre at alt ikke var fryd og gammen I Subaru-leiren under forrige helgs Rally Sverige. Petter Solberg ønsket mer testing på snø, men teamet klarte ikke å innfri ønskene fra verdensmesteren.

Uten å varsle sine overordnede kjøpte Solberg nye dekk, ordnet vei han kunne kjøre på, og fikk med seg fire- fem mekanikere som kunne hjelpe ham på testen.

- Jeg trengte mer testing på snø. Teamet klarte ikke å ordne dette. Og da ble jeg veldig skuffet. Jeg trodde de skulle være like sultne som meg. Dette er ikke sånn det skal være, sier Petter Solberg til Dagbladet.

- Lærepenge

Den hemmelige testen foregikk i Sverige, men Petter vil ikke fortelle nøyaktig hvor han kjørte. Men han opplyser at han brukte Subaruen han fikk til odel og eie etter seieren i VM-runden i Storbritannia i 2002. Petter kjørte cirka ti mil på snødekte veier uten kartleser Phil Mills ved sin side.

- Det var veldig sårt for teamet, det jeg gjorde. En liten lærepenge for dem. For dette kommer ikke til å gjenta seg, tror den regjerende rallyverdensmesteren.

Petter Solberg skrev kontrakt med Subaru-teamet i august 2000. Sommeren 2003 skrev han under på en ny treårskontrakt for den japanske bilprodusenten. Kontrakten løper fra 1. januar i år og vil gi ham en total lønn på mellom 80- 100 millioner norske kroner ut 2006.

Petter Solberg har tradisjonelt slitt på snøen i Sverige. Før helgas flotte 3.-plass hadde han bare to sjetteplasser som bestenotering fra rallyet.

- Testingen ga meg den ekstra lille go'følelsen før løpet. Det var godt å få litt ekstra oppvarming, mener Solberg.

Lange i maska

Tidlig i januar var Subaru-føreren på en to dagers planlagt test i Sverige. Og sist tirsdag og onsdag var det offisiell gjennomkjøring. De fire dagene var den eneste snø-testingen Solberg fikk før svenskerallyet. Betydelig mindre enn for eksempel Peugeots Marcus Grönholm (nr. 2 i Sverige) som i alt hadde åtte dagers testing på snø. Solberg innrømmer at «stuntet» førte til en del oppstyr etter at testingen ble kjent blant Subaru-sjefene.

- Jeg trodde de skulle bli forbannet. Men etterpå var de bare lange i maska, sier Petter Solberg.

Må høyne nivået

I Sverige var Petter Solberg godt over minuttet bak vinneren, Citroën-føreren Sébastien Loeb (29). Franskmannen seiler nå opp som den største favoritten til sammenlagttittelen etter to seirer av to mulige så langt i år.

- Jeg ser at Loeb begynner å bli farlig når han leverer på et slikt nivå. Han gjør ikke feil, og det er sjelden feil med bilen. Det gjør at både jeg og teamet må bli enda mer perfeksjonister, mener Petter, som i slutten av uka skal teste den nye Subaru Impreza-en i Spania.

Opprinnelig skulle den vare i to dager, men er nå utvidet til tre. Neste VM-runde er i Mexico 12.- 14. mars. Da er Solberg tilbake på sitt favorittunderlag grus. Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med ledelsen i Subaru-teamet i går.

TOK GREP: Petter Solberg ønsket flere timer på snø før forrige helgs Rally Sverige. Da han ikke fikk det, ordnet han opp sjøl. - Det var veldig sårt for teamet, det jeg gjorde. For dette kommer ikke til å gjenta seg, sier Petter som tok en 3. plass i årets Rally Sverige.