Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Petter skulle vel vinne alt i Sverige?

Bjørgen tror hun kan matche Northugs hårete mål.


(Dagbladet): Nylig ramset Petter Northug opp for den svenske avisa Expressen alt han har tenkt å vinne til vinteren.

Spådommen lød på sju verdenscupseirer, sammenlagtseier i Tour de Ski, samt i «minitourene» i Kuusamo og Stockholm/Falun og tre VM-gull:

- Femmila, tremila og stafetten, sa Northug om gullplanene sine i VM i Val di Fiemme.

Marit Bjørgen har vært enda mer suveren enn Northug i langrennssporet de siste sesongene, og ser ikke bort fra at hun kan matche ambisjonene hans.

- Nå har jeg ikke sett eksakt hva han sa - han skulle vel vinne alt i Sverige? Jeg får håpe på det jeg også, sier Bjørgen til Dagbladet.

Men hun synes det er vanskelig å være helt spesifikk. Bjørgen har også valgt bort verdenscuprennene i Canada før jul, prøve-OL i Sotsji og verdenscupen i Davos helga før VM.

- Det er vanskelig å plukke ut eksakt, men jeg har jo lyktes veldig godt de siste sesongene, og håper jo det skal gå bra i vinter og, men det er ikke dermed sagt at jeg skal vinne mange verdenscuprenn og gjøre det så suverent som jeg har gjort i det siste, så det må jeg på en måte være forberedt på.

- Petter sier konkret at han vil vinne sju verdenscuprenn, Tour de Ski og tre VM-gull. Er det mulig å matche?

- Oi! Ja, muligheten er jo der. Ser man tilbake på de årene som har vært, så er muligheten der. Så får vi se, sier Bjørgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media