HAVNET PÅ 645. PLASS: Petter Northug mener han var svært uheldig da han røk ut av VM i Las Vegas i dag tidlig. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet-
HAVNET PÅ 645. PLASS: Petter Northug mener han var svært uheldig da han røk ut av VM i Las Vegas i dag tidlig. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet-Vis mer

Petter slått ut av Poker-VM

Vant 135 000 kroner, men er bare sint og skuffet.

||| (Dagbladet): Petter Northug trenger ikke lenger bekymre seg for at VM-finalen i poker krasjer med verdenscup-åpningen i Gällivare i november.

Litt før kl. 08 i dag tidlig ble 24-åringen slått ut av pokerturneringen i Las Vegas, melder Vi Menn.

Da kom det voldsomme kraftuttrykk fra spurtkanonen. Ordene var av slaget som helst ikke refereres, forteller Vi Menn-reporter Thorkild Gundersen - bladet er sponsor for Northug.

- Nå er det stor skuffelse, sier Northug til Dagbladet, via pokerreporteren.

Meget frustert
Sinnet skyldes det som på Vi Menns liveoppdateringer omtales som maksimal uflaks på den siste hånda, Northug hadde 90 prosent sjanse til å gå videre da feil kort havnet på bordet.

- Petter er selvfølgelig meget frustrert, det var én uheldig hånd. Nå er det ampert, han har spilt 10 timer i fire dager, totalt 40 timer poker. Når du ryker ut på denne måten er det bittert, sier Vi Menn-reporteren til Dagbladet.

Northug er svært interessert i pengespillet som er forbudt i Norge, han mener kortspillet gjør ham til en bedre skiløper.

I Las Vegas viste 24-åringen at han også er dyktig.

Totalt endte han på en offisiell 653. plass, og mottar 21 237 dollar i pengepremier - knapt 135 000 norske kroner.

Innsatsen holder til en plass blant de 10 beste prosentene av samtlige deltakerne i VM. 7300 spillere fra 107 land betalte for å delta, og før nattas spill hadde Petter kommet seg inn blant de 1200 beste.

Svært prestasjon
Det tror Thorkildsen at Northug trøster seg med, bare den umiddelbare skuffelsen går over.

- Han fikk pengepremie, det er en svært prestasjon. Det var bare sju nordmenn som klarte det, og det henger høyt i VM. Alle tidligere verdensmestere er slått ut. Det er en kjempeprestasjon, men nå er han bare deppa.

Nå begynner Northug i stedet å tenke på hjemreisen, i morgen tidlig Las Vegas-tid.

- Han har fått trent bra, det var gode treningsforhold. Om et par dager så ser dette lysere ut.

Vinneren av Poker-VM får åtte millioner dollar, mer enn 50 millioner kroner. Fem andre nordmenn er fortsatt med i spillet etter dag 4. 

De fem norske som fortsatt kan bli verdensmester er Henrik Tollefsen, Johnny Lodden, Martin Hanitz, Tore Lagerborg og Bjørnar Thomassen.

TRIVDES GODT: Petter Northug nøt livet i Las Vegas, det ble ikke bare trening og poker. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet
TRIVDES GODT: Petter Northug nøt livet i Las Vegas, det ble ikke bare trening og poker. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet Vis mer