MENER PETTER ER BEKYMRET: Calle Halfvarsson har et mål om å slå Petter Northug i OL i Sotsji. Foto: AP Photo/Armando Trovati/NTB scanpix
MENER PETTER ER BEKYMRET: Calle Halfvarsson har et mål om å slå Petter Northug i OL i Sotsji. Foto: AP Photo/Armando Trovati/NTB scanpixVis mer

- Petter snakker om meg fordi han er bekymret

Ankermann Calle Halfvarsson svarer på «He's a kid with a dream»-utspillet til Petter.

(Dagbladet): Svenskenes ankermann Calle Halfvarsson gjorde et siste forsøk på kvitte seg med Petter Northug i den siste bakken før inngangen på stadion i Tesero, men han kom seg ikke unna. På oppløpet hadde han ikke mulighet til å ta en overlegen Petter Northug. På forhånd uttalte svensken at han kunne slå Petter i en spurt.

- Han sier fortsatt at han kan slå deg i en spurt?

- Han sier jo det foran hver etappe. «He is a kid with a dream», svarer Northug.

Når den svenske ankermannen får høre kommentaren til Northug, begynner han å le.

- Ja, det er vel det jeg er også. Han er noen år eldre, og jeg har noen år til å trene på for å bli like god som han, og jeg tror absolutt jeg kan bli bedre enn han, sier Halfvarsson til Expressen.

- Han er en av verdens beste skiløpere, og jeg vil også bli best. Når en så stor skiløper snakker om en annen så gjør han ikke det om han ikke er bekymret for å bli slått av den personen. Det gjør meg bare mer motivert slik at jeg trener hardere, sier Halfvarsson.

- Målet er å slå Northug en gang?

- Ja, forhåpentligvis i OL i Sotsji til neste år, sier Halfvarsson.

Erkefiender Petter Northug var i godt humør etter medaljeseremonien i dag. Tord Asle Gjerdalen omtaler Northug og Svenskene som «erkefiender».

- Jeg har vært så heldig å få Marcus Hellner som rival, og nå har det kommet en ny ankermann for svenskene. Jeg blir trigget og mer skjerpet av rivaliseringen mellom Norge og Sverige, sier Northug til NRK.