ADVARSER TIL KONKURRENTENE: Peter Solberg kjenner morgendagens løyper godt, og nå begynner han også å bli kjent med bilen. Foto: Micke Fransson/AP/SCANPIX
ADVARSER TIL KONKURRENTENE: Peter Solberg kjenner morgendagens løyper godt, og nå begynner han også å bli kjent med bilen. Foto: Micke Fransson/AP/SCANPIXVis mer

Petter Solberg avanserer i Rally Sverige

Best av samtlige på den tiende fartsprøven.

(Dagbladet): Petter Solberg var raskest på den tiende og siste fartsprøven (SS10) i kveld. Fartsprøven var på 1,9 kilometer i Karlstad, og det var få sekunder som skilte førerne. P. Solberg var 0,6 sekunder foran Loeb i mål. Nordmannen tok også innpå sammenlagtlederen Latvala med 1,4 sekunder.

Petter Solberg gjorde en god niende fartsprøve (SS9) i dag, og var best av samtlige. Han var 7,4 sekunder raskere enn sammenlagtlederen Jari-Matti Latvala. Mads Østberg ble nummer fire på den samme etappen, 12,5 sekunder bak Solberg. Nå advarer P. Solberg konkurrentene.

- Vi ønsker å avslutte på podiet og om mulig høyere. Men vi tapte tid på en liten snurr og gjorde noen få feil som kostet oss litt tid. Vi har fortsatt to lange dager igjen. Jeg har begynt å bli kjent med bilen og jeg kjente ikke til disse etappene tidligere, men jeg kjenner de som kommer i morgen, sa Petter Solberg til motorstv før dagens siste fartsprøve.

Mads Østberg lå lenge som nummer tre sammenlagt, men måtte se landsmannn Petter Solberg gå forbi seg på den nest siste fartsprøven i dag. Østberg fikk noen små problemer med bilen mot slutten.

- Det var okay, men så mistet jeg bremsene. Jeg vet ikke hva som skjedde, sa Østberg etter den åttende etappen.

Resultatlista etter den tiende fartsprøven (SS10):

1. Latvala
2. Hirvonen +16.8s
3. P. Solberg +18.6s
4. Østberg +32.3s
5. Novikov +1:12.1s
6. H. Solberg +1:48.5s
7. Loeb +2:08.9s
8. Sandell +2:18.8s
9. Prokop +2:26.9s
10. Brynildsen +2:59.8s

Rallyet avsluttes søndag.

I FORM: Petter Solberg har troen på seier i Rally Sverige etter oppturen i dag.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
I FORM: Petter Solberg har troen på seier i Rally Sverige etter oppturen i dag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer