Petter Solberg avsluttet sterkt

- Jeg er skikkelig fornøyd, sier Solberg.

KJEMPER OM TREDJE: Petter Solberg og kartleser Chris Patterson.Foto: SCANPIX/AFP/PATRICK HERTZOG
KJEMPER OM TREDJE: Petter Solberg og kartleser Chris Patterson.Foto: SCANPIX/AFP/PATRICK HERTZOGVis mer

||| Petter Solberg var raskest på de to siste fartsprøvene i Rally Frankrike lørdag og kjemper hardt om å beholde tredjeplassen.

— Jeg er skikkelig fornøyd med slutten av dagen, sa Solberg etter å ha vunnet både 15. og 16. fartsprøve.

Franske Sebastien Loeb har slått litt av på tempoet og sikrer sin solide ledelse. Med seier i Rally Frankrike vil den franske hjemmefavoritten også ta sin sjuende strake VM-tittel.

Loeb ligger 42,8 sekunder foran spanske Daniel Sordo, mens Petter Solberg er ytterligere 20 sekunder bak. Sebastien Ogier var også med i tetkampen, men fikk problemer på den 15. prøven og er ute av rallyet.

Petter Solberg innledet lørdagens fartsprøver på fjerdeplass og ble også truet bakfra av finske Jari-Matti Latvala. Nordmannen i sin Citroën C4 fullførte glimrende.

— Vi fikk bare testet på tørr asfalt før løpet, så på de tørre delene har det fungert bra. På prøvene med mye gjørme og våte forhold har vi tapt tid, men i dag fant vi det rette oppsettet. Da var vi raskest med en gang, sa Solberg. — I dag har det vært utrolig gjørmete på prøvene. Det er nesten så et par av dem ikke var asfaltprøver, så det føles ekstra godt at vi nå har det rette oppsettet.
Rallyet avsluttes med fire fartsprøver søndag.

(NTB)