Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

Petter Solberg ble nummer to i VM-runden i Hell

Knepent slått i finalen.

(Dagbladet): Petter Solberg kom på andreplass i VM-runden på Lånkebanen i Hell i Nord-Trøndelag i dag.

I finalen fikk Petter en knallstart, og var førstemann av de fire som valgte den alternative, lange sløyfa allerede på første runde.

Han hadde bare Reinis Nitiss fra Latvia og russiske Timur Timerzyanov foran seg. Petter passerte russeren da han kjørte alternativsporet midtveis i løpet.

Deretter handlet det om jakten på Nitiss. Latvieren sparte ekstrasløyfa til starten av siste runde. Solberg kom helt opp i ryggen på Nitiss, men på den svingete sisterunden på Lånkebanen fant han aldri noen sjanse til å passere latvieren.

- Jeg er veldig, veldig fornøyd. Vi kjemper om mesterskapet, og du må være smart. Han kjørte veldig reint, så det var ingen grunn til å prøve å ødelegge noe for noen. Det er et langt mesterskap, sier Solberg til Viasat.

Enda mer fornøyd var selvsagt den unge 19-årige vinneren, som blant annet takket en Mikke Mus-kopp med sugerør for prestasjonen sin.

- Utrolig. Jeg er så lykkelig at jeg vil grine, sier Nitiss til Viasat.

Amerikanske Ken Block ble nummer tre, Timerzyanov tok fjerdeplassen, mens Henning Solberg tok femteplassen foran svenske Timmy Hansen.