Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Solberg «debuterte» i Formel 1 med 12.-plass

Tidligere rallyverdensmester Petter Solberg styrte inn til en sterk 12.-plass i sitt første VM-løp i Formel 1, den virtuelle utgaven av Nederlands Grand Prix.

DEBUT: Petter Solberg deltok i søndagens virtuelle utgave av Nederlands Grand Prix i Formel 1 og styrte inn til 12.-plass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DEBUT: Petter Solberg deltok i søndagens virtuelle utgave av Nederlands Grand Prix i Formel 1 og styrte inn til 12.-plass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

All motorsport er satt på vent under viruspandemien, men førere og fans fyller ventetiden med simulerte løp. Hver gang det skulle vært kjørt VM-runde i Formel 1 avvikles det i stedet en virtuell utgave, og denne gang fikk Solberg være med.

- Det var veldig moro. Jeg hadde det gøy, men det var også veldig intenst, sa 45-åringen som ble verdensmester i rally i 2003 og i rallycross i 2014 og 2015.

- Jeg var nok for hard mot dekkene. Jeg presset, men jeg slet med understyring. Jeg hadde bare to dagers trening, og om jeg skal gjøre dette igjen må jeg forberede meg bedre. Men det var en fin konkurranse der jeg fightet bra med noen av de andre.

Etter to seirer på rad måtte Charles Leclerc nøye seg med tredjeplass søndag. Den 22-årige Ferrari-føreren fra Monaco har vært det store navnet i de virtuelle Formel 1-løpene i vår, men søndag tapte han duellen mot Red Bull-fører Alex Albon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!