Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Solberg elsker nybilen

- 10 sekunder raskere per fartsprøve.

PÅ FJERDE I NYBILEN: Petter Solberg og Phil Mills debuterte i sin nye Citroën C4 i Rally Katalonia. Etter de seks første fartsprøvene ligger han på fjerdeplass sammenlagt. Foto: Josep Lago, AFP/Scanpix
PÅ FJERDE I NYBILEN: Petter Solberg og Phil Mills debuterte i sin nye Citroën C4 i Rally Katalonia. Etter de seks første fartsprøvene ligger han på fjerdeplass sammenlagt. Foto: Josep Lago, AFP/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Spydeberg-mannen ligger på fjerdeplass etter første dag av VM-runden på asfalt i Spania, og håper å klatre en plass til i løpet av de to siste dagene i årets nest siste VM-løp.

- Den nye bilen (Citroën C4) går fælt. Om vi ser bort fra den aller første fartsprøven, hvor jeg tapte 15 sekunder til teten på det gjørmete underlaget, så har jeg kjørt like fort som VM-leder Mikko Hirvonen hele dagen, sier en veldig glad og fornøyd Petter Solberg til Dagbladet.

- Fighter om tredjeplass
Finske Hirvonen ligger på 3. plass, snaue 25 sekunder foran Petter. I tet er Citroëns fabrikksførere Daniel Sordo og Sebastien Loeb ser helt utilnærmelige ut. Men, som Petter poengterer, vil det være urealistisk å hamle opp med de to i hans aller første løp i en ny bil.

— De har 2009-modellen av C4, mens jeg har 2008. I tillegg har de kjørt bilen i mange år og kjenner alle detaljene, mens jeg debuterer i denne bilen. Men jeg synes dette ser veldig spennende ut. Jeg har kjørt fortere og fortere for hver fartsprøve, og det håper jeg fortsetter hele helga. Jeg er med og fighter om tredjeplassen, og den vil jeg gjerne ha, sier Solberg.

- Øker tempoet
- Hvor stor er forskjellen på Citroën C4 og Subaruene du har kjørt de siste årene?

- Det er stor forskjell. Nå kjører jeg ti sekunder raskere per fartsprøve i forhold til tidligere. Og husk at jeg ikke har hatt mangte timene i denne bilen, jeg kommer til å øke tempoet, sier han selvsikkert.

At Petter i går holdt bra tempo på asfalt, et underlag han ikke har kjørt løp på siden oktober i fjor, synes han også er spennende med tanke på neste sesong.

- Så langt denne helga har alt gått etter planen. Jeg er veldig, veldig fornøyd, sier Solberg.

Henning Solberg ligger på 10. plass etter fredagens fartsprøver. I dag kjøres det seks fartsprøver, mens rallyet avsluttes med de seks siste på søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling