REGJERENDE VERDENSMESTER: Verdensmester Petter Solberg er mannen alle vil slå i årets rallycross-VM. - Jeg er aldri redd for noe, sier motorkongen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
REGJERENDE VERDENSMESTER: Verdensmester Petter Solberg er mannen alle vil slå i årets rallycross-VM. - Jeg er aldri redd for noe, sier motorkongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Petter Solberg er mannen alle vil slå: - Jeg er aldri redd for noe

Verdensmester i rallycross.

Verdensmester Petter Solberg er mannen alle vil slå i årets rallycross-VM. - Jeg er aldri redd for noe, sier motorkongen.

Spydeberg-mannen ble tidenes første verdensmester i rallycross i fjor. Sesongåpningen går i Portugal i helgen. Der vant Solberg i fjor, men lørdagens kjøring den gangen ble ødelagt da nordmannen ble torpedert av rivalen Timur Timerzjanov.

- Redd for taktisk spill der konkurrentene «torpederer» verdensmesteren?

- Jeg tror guttene og jentene som kjører er oppegående og vil kjøre lurt, slik at de fullfører alle løp. Det må de for å vinne (sammenlagt), svarer Solberg.

- Jeg er aldri redd for noe, fortsetter 40-åringen.

Regelendringer Han lever godt med favorittstempelet.

- Alle vil slå meg. Det ville de i fjor også. Det har jeg ingen problemer med. Jeg må bare skjerpe meg enda mer. Jeg tenker ikke på slikt. Om det er uhell eller hva det er, kan skje når som helst. Men jeg får ikke gjort så mye mer med bil og utstyr, sier Solberg til NTB.

Regelendringer har tvunget fram omfattende endringer på rallycrossbilene foran 2015-sesongen. Det gjør lagene usikre foran åpningsrunden i Montalegre.

Klar for fight - Det blir litt skuling på hverandre, særlig nå foran det første løpet. Alle er spente. Jeg har prøvd å gjøre det meste for at vi skal kjøre fortere, geometri, motor, dempere. Jeg føler vi har gjort et veldig bra steg, men er veldig spent. Vi vet at Volkswagen, Peugeot og Ford har gjort leksene sine, men jeg er klar for en fight, sier Solberg.

- Stoler du på bilen din?

- Jeg håper virkelig at bilen min går bra. Den har fungert veldig bra under testing, men andre førere og lag kan ha gjort enda mer. Det som er veldig viktig er å ta de små tidelene i hver runde.

- Andre har også gjort jobben sin. Jeg har gjort min. Det blir hardt, sier den regjerende verdensmesteren

Flere triks på lager I fjor så det dårlig ut for Solberg etter åpningsdagen i Portugal, men han reiste seg og kjørte inn til VM-rundeseier.

- Portugal er et tøft løp, 1000 meter over havet. Bilene går alltid litt dårligere der enn på mange av de andre banene. Jeg ble påkjørt i fjor, men da er det bare å ta nye tak. Og vi vant jo. Jeg er ikke så lett å skubbe unna. Jeg liker meg i høyden, sier østfoldingen.

Og skulle ikke VM-åpningen gi seier, varsler Solberg nye triks utover i sesongen. Utfordrerne i jakten på VM-trofeet er dermed advart.

(NTB)