Petter Solberg festet grepet om VM-tittelen med ny seier

Til topps i Frankrike.

KLAMPEN I BÅNN: Petter Solberg vant VM-runden i Frankrike i dag. Her fra et løp tidligere i sesongen. Foto: Jørgen Steinli / NTB Scanpix
KLAMPEN I BÅNN: Petter Solberg vant VM-runden i Frankrike i dag. Her fra et løp tidligere i sesongen. Foto: Jørgen Steinli / NTB ScanpixVis mer

Petter Solberg virker ustoppelig. Spydeberg-mannen drar fra i VM-sammendraget i rallycross etter at han søndag tok sesongens tredje VM-rundeseier.

Etter åtte av tolv runder leder Solberg tidenes første VM-sesong i rallycross med hele 28 poeng.

- Det er helt utrolig. For å være ærlig er ikke bilen min raskest på denne banen, men vi hadde en smart dekkstrategi. Vi var kanskje ikke raskest i de innledende heatene, men jeg vet ikke hva jeg skal si etter dette, sa Solberg til Viasat.

Før runden hadde Solberg 20 poeng ned til finske Toomas Heikkinen, som denne gangen røk ut i semifinalen — akkurat som norske Andreas Bakkerud. Reinis Nitiss fra Latvia overtok annenplassen i sammendraget.

Solberg har 185 poeng, Nitiss 157. Heikkinen står med 146, mens Bakkerud har 126.

Fra beste startspor tok Solberg teten i søndagens finale. Seieren var aldri truet. Etter målgang hoppet den lykkelige nordmannen opp på biltaket.

Petter Solberg har fem pallplasseringer så langt i år. 

(NTB)