HAR VALGT NY SPORT: Tidlig i desember kunngjorde Petter Solberg at han kuttet ut satsingen på rally-VM. Etter en tenkepause har han nå bestemt seg for å satse på rallycross. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIX
HAR VALGT NY SPORT: Tidlig i desember kunngjorde Petter Solberg at han kuttet ut satsingen på rally-VM. Etter en tenkepause har han nå bestemt seg for å satse på rallycross. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIXVis mer

Petter Solberg går for gull i X-games

Har bestemt seg for å satse på rallycross.

Rallycross blir Petter Solbergs (38) nye lekegrind. Den tidligere rallystjernen satser på X-Games, og det kan bli full EM-satsing.

Planen er å kjøre for gull i X-Games. Solberg håper også at muligheten byr seg for å kjøre den norske EM-runden på Lånkebanen i Trøndelag samt å kjempe om en historisk europamestertittel i rallycross.

Aldri har noen vunnet både VM-gull i rally og EM-gull i rallycross.

- Det føles litt som å komme tilbake til røttene, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Flere tilbud Nordmannen hadde flere tilbud om å kjøre i forskjellige motorsporter, biler og team, men valgte å satse på den motorsporten med stoltest norske tradisjoner.

- Det jeg føler er mest «gromt», der jeg kan være meg selv, er rallycross. Nå kan jeg igjen jobbe tett med mine egne sponsorer, jeg har mitt eget team med folk, og det passer meg best å være min egen sjef.

2003-rallyverdensmesteren jobber hardt med å få til en storsatsing på EM i rallycross, som er kjøpt opp av det amerikanske managementselskapet IMG. Muligheten for å kjøre Global World Rallycross i USA, der også de fire X-Games-konkurransene inngår, er i ferd med å utredes.

USA-eventyr I så fall blir USA-eventyret i konkurranse med blant andre tredobbelt europamester Sverre Isachsen og YouTube-stjernen Ken Block,

- Uansett hva det blir til er rallycross en rå actionsport med ordentlige fighter og heftige biler. Det er en arenasport som er publikumsvennlig og byr på show, hevder Solberg.

Motorsportkarrieren startet i rallycross med NM-sølv både i rallycross-NM og bakkeløp-NM i 1994. De to påfølgende årene ble det gull. Den gangen, i 1996, var planen en videre rallycrosskarriere for gutten fra Spydeberg, men eventyret vred over mot rally.

Solberg bygger for tiden en Citroën DS3, som etter planen vil stå klar først et stykke ut i mars.

(NTB)