Petter Solberg håper bilen holder i rallycross-starten

Nervøs før morgendagens premiere.

SPENT: Petter Solberg debuterer i morgen i den grommeste rallycrossklassen. Men han er usikker på om bilen holder. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
SPENT: Petter Solberg debuterer i morgen i den grommeste rallycrossklassen. Men han er usikker på om bilen holder. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Solberg har masse erfaring, men er mer nervøs enn på mange år før debuten i rallycrossens største klasse i morgen.

Den tidligere rallyverdensmesteren bytter sport og er svært spent på første forsøk i rallycross, der Martin Schanche virkelig satte Norge på kartet for noen år siden.

Evnene til å kjøre styggfort med bil alene på veien i skogen, har Solberg vist til gagns.

I ren «bilslåsskamp» har østfoldingen aldri konkurrert med de beste.

Bare to testdager
- Største utfordring har vært den knappe tiden med å få bilen klar. Ideelt sett skulle bilen stått ferdig testet for en måned siden. I praksis har vi kun to testdager bak oss, og jeg er spent på om vi vil oppleve «barnesykdommer» med bilen, sier Petter Solberg til NTB.

En video av testingen av bilen kan du ser her.

På to uker bygde Solberg og hans team opp Citroën-en han skal kjøre med i årets ni EM-runder. Første runde går på Lydden Hill i England kommende søndag (innledende heat) og mandag (heatkjøring, semi- og finalekjøring).

- Er du sikker på at bilen vil være konkurransedyktig?

- Det vet vi ikke før vi får prøvd, men håper det.

Bare seier godt nok
Sesongmålet er å vinne EM-tittelen i rallycross og dermed kopiere Martin Schanche, Ludvig Hunsbedt og Sverre Isachsen.

Solberg har aldri før deltatt i største klasse i rallycross, men kjørte i nasjonal klasse midt på 1990-tallet. Så helt uten erfaring fra denne bilsportgrenen er han altså ikke.

Øvrige nordmenn i startfeltet på Lydden Hill er storebror Henning Solberg, Knut Ove Børseth, samt ungguttene Andreas Bakkerud og Alexander Hvaal.

EM-rundene i rallycross i 2013-sesongen

31. mars — 1. april: Lydden Hill (England)
27.- 28. april: Pista da Montalegre (Portugal)
25.- 26. mai: AMC Auto (Ungarn)
8.- 9. juni: Tykkimäen (Finland)
15.- 16. juni: Lånkebanen (Norge) 6.- 7. juli: Höljesbanen (Sverige)
31. august — 1. september: Citcuit de Lohéac (Frankrike)
14.- 15. september: PS Racing Center (Østerrike)
20.- 21. september: Estering (Tyskland).

Mats Lysen, som vant den norske EM-runden i 2011, stiller ikke til start i England. Årsaken er at 21-åringen ikke fikk klargjort den nye bilen i tide.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer