NY KARTLESER: Petter Solberg har ansatt Chris Patterson som ny kartleser. Foto: REUTERS/Osman Orsal
NY KARTLESER: Petter Solberg har ansatt Chris Patterson som ny kartleser. Foto: REUTERS/Osman OrsalVis mer

Petter Solberg har fått ny kartleser

Chris Patterson (41) overtar etter Phil Mills.

||| (Dagbladet): Etter 11 års samarbeid ga Phil Mills seg som Petter Solbergs kartleser tidligere denne måneden.

Siden da har Solberg jobbet febrilsk med å finne ny kartleser, men nå er valget tatt. Chris Patterson (41) skal sitte på Solbergs høyre side.

Det bekrefter Petter Solberg på sin egen hjemmeside.

- Jeg er veldig fornøyd med valget av Chris som ny kartleser og tror at det kommer til å fungere bra med han i bilen. Vi gjennomførte en krevende test i går, og Chris leverte informasjonen prikk-fritt hele veien, sier Petter Solberg til egen hjemmeside.

Patterson begynte som kartleser i 1998, og har blant annet lest kart for Nasser Al-Attiyah og Kris Meeke, ifølge Solbergs hjemmeside. Han har vunnet Middle-East Champion hele fem ganger, og vant VM for private førere i 2006.

- Chris har lang erfaring som kartleser, og det, sammen med språket gjorde at valget falt på han. Vet det blir tøft i Bulgaria, men vi er allikevel begge sultne på å være med å kjempe helt i toppen.

Solberg sa til Dagbladet tidligere i måneden at han hadde blitt kontaktet av 20 kartlesere. WRCs hjemmesider skrev for tre dager siden at valget til slutt sto mellom tre personer. Valget falt til slutt på Patterson.

- Det føles litt uvirkelig å skulle fylle plassen etter Phil, men det er bare å hoppe i det. Når tilbudet kom fra Petter etter testen i går, var jeg aldri i tvil om at dette ville jeg gjøre, sier Patterson.

Neste løp kjøres i neste uke. Da skal Solberg kjempe om seieren i Rally Bulgaria som går av stabelen 8 juli.

- Jeg har vært i kartleser i 12 år, og nå håper jeg at jeg kommer til å dra nytte av den erfaringen, ettersom første løp er allerede om en uke. Gleder meg veldig, og er 110% klar for utfordringen!

Solberg er for øyeblikket 63 poeng bak Sebastien Loeb på sammenlagttabellen.

MERRITERT: Chris Patterson (t.v) er en rutinert og merritert karleser. Her jubler han for seier i Rally Syria med tidligere arbeidsgiver Nasser al-Attiya. Foto: REUTERS/Khaled al-Hariri
MERRITERT: Chris Patterson (t.v) er en rutinert og merritert karleser. Her jubler han for seier i Rally Syria med tidligere arbeidsgiver Nasser al-Attiya. Foto: REUTERS/Khaled al-Hariri Vis mer