TØFF SESONGSTART: Det ble ingen god start for Petter Solberg i den første VM-runden i rallycross i Portugal lørdag. I den andre nnledningsrunden ble han torpedert av russeren Timusur Timerzyanov. Her studerer Petter Solberg skaden på sin rallycrossbil.
Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
TØFF SESONGSTART: Det ble ingen god start for Petter Solberg i den første VM-runden i rallycross i Portugal lørdag. I den andre nnledningsrunden ble han torpedert av russeren Timusur Timerzyanov. Her studerer Petter Solberg skaden på sin rallycrossbil. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpixVis mer

Petter Solberg innkalt til juryen etter VM-starten

- Det var ikke pent gjort.

En nådeløs manøver og påkjørsel av fjorårets europamester ødela for Petter Solberg (39) under første dag av det nye verdensmesterskapet i rallycross i dag.

I annet heat ble det full krig inn mot første sving mellom russeren Timur Timerzjanov og Solberg. Nordmannen lå først, men ble påkjørt hardt og dyttet ut av sitt spor. I sammenstøtet røk gasswiren, og løpet var ødelagt for Petter Solberg.

- Det var ikke pent gjort, men samtidig er det slikt som skjer i denne sporten. Vi har kun kjørt to heat av fire innledende, så jeg har fortsatt gode sjanser til å være med i toppen inn mot finalekjøringen søndag. Bilen får vi i stand igjen, sa Solberg.

Begge førerne ble kalt inn for å forklare seg etter racet, men Timerzjanov kunne gå ustraffet fra hendelsen.

I første heat i tidenes første verdensmesterskap i rallycross ble 2003-rallyverdensmesteren kun slått så vidt av Timerzjanov. Sammenlagt ligger Solberg på 10.-plass før de siste to omgangene søndag.

12 biler går videre til semifinalene.

Timerzjanov, som ble europamester i fjor for annet år på rad, leder sammenlagt. Bergenseren Andreas Bakkerud er beste nordmann sammenlagt på annenplass etter to heat. Solbergs stallkamerat Alexander Hvaal er nummer sju.

I morgen skal det kjøres to innledende omganger, semifinaler og finale.

(NTB)