KJØRTE SEG OPP: Ford-fører Petter Solberg og kartleser Chris Patterson i sørøstlige Frankrike.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani
KJØRTE SEG OPP: Ford-fører Petter Solberg og kartleser Chris Patterson i sørøstlige Frankrike.Foto: SCANPIX/AP/Laurent CiprianiVis mer

Petter Solberg klatret til andreplass i Monte Carlo

Bare Loeb er foran.

Petter Solberg klatret til annenplass i Rally Monte-Carlo etter tre fartsprøver torsdag.

Sesongåpningen er gått over forventet for 37-åringen i sitt første løp som fabrikkfører i Ford. Nordmannen kriger om annenplassen med spanske Daniel Sordo og passerte Mini-føreren for annen gang på torsdagens tredje fartsprøve.

Kun åttedobbelt verdensmester Sebastien Loeb er foran duoen. Loeb leder med overlegne 1.23,2 minutt i sitt favorittrally på asfalt og snø.

Solberg ble slått knepent med 2,9 sekunder på første prøve, mens han fikk fjerdetid på annen og ble passert av Sordo. På tredje prøve var nordmannen igjen nest raskest og tok tilbake annenplassen.

Stallkamerat Jari-Matti Latvala rullet ut av rallyet første dag.

Storebror Henning Solberg hadde store problemer med bilen onsdag og ble kjørt kraftig av i sammendraget. Han er på vei til bedre tider etter å ha fått reparert bilen, men er over tolv minutter bak Loeb.

Petter Solberg er tilbake som fabrikkfører i Ford etter at han forlot teamet i 2000. Siden har han kjørt sju og et halvt år for Subaru, mens han de siste tre årene har kjørt for eget privatlag.

Det skal kjøres ytterligere tre fartsprøver torsdag. Rally Monte-Carlo avsluttes søndag.

(NTB)