Petter Solberg krever superlønn

Petter Solberg (27) får om få dager tilbud om ny kontrakt med Subaru. Rallyførerens rådgiver Jim Carlsen forventer en mangedobling av årslønna på rundt ni millioner kroner.

Solberg har knappe to år igjen av avtalen med Subaru, og bilfabrikken er svært interessert i å beholde rallytalentet. Solbergs rådgiver vil derimot ikke signere en ny kontrakt for enhver pris.

- Attraktiv

- Petter er blant de mest attraktive rallyførerne i verden. Han har ingen problemer med å få andre tilbud, så vi forventer at han vil få en betaling på lik linje med de beste i verden, sier Jim Carlsen til Dagbladet.

Det er med andre ord ikke småpenger Subaru må ut med for å beholde 27-åringen. I fjor hadde Spydeberg-gutten rundt 9 millioner kroner i grunnlønn og tjente cirka 15 millioner med bonuser.

I dag er 36-åringen Tommi Mäkinen den best betalte kjøreren i Subaru. Det er ikke så rart, siden finnen er verdensmester fire ganger. Men Solberg har ennå ikke vunnet VM - bare enkelte fartsetapper. Mye tyder derfor på at han fortsatt må se langt etter lønnen til rallysirkusets best betalte kjører - Colin McRae. Han gjør over 100 millioner i året.

Satser på Subaru

Petter Solberg selv er mer opptatt av sportslige resultater enn penger. Han håper og tror at han vil kjøre for Subaru i lang tid.

- Jeg har en kjempefin dialog med Subaru. Derfor føler jeg meg nesten 100 prosent sikker på at jeg vil fortsette med Subaru i de neste fem åra, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Om to uker står han på startstreken på Kypros. Der venter nok en VM-runde.

- På grus vet jeg at jeg kan være med og kjempe helt i toppen, sier Solberg.

POPULÆR: - Petter er i ferd med å bli den mest populære profilen i rallysirkuset, sier Petter Solbergs rådgiver, Jim Carlsen. Her er Petter Solberg under Rally Sverige i februar.