KJEMPESTART: Petter Solberg har fått en kjempestart på Rally Mexico, og leder rallyet sammenlagt etter fire fartsprøver.Foto: Tony Welam
KJEMPESTART: Petter Solberg har fått en kjempestart på Rally Mexico, og leder rallyet sammenlagt etter fire fartsprøver.Foto: Tony WelamVis mer

Petter Solberg leder i Mexico

- Veldig bra og veldig morsomt med en slik start.

||| (Dagbladet): Det begynner å bli en god stund siden Petter Solberg tok sin hittil siste rundeseier i rally-VM i Wales høsten 2005.

Selv om bare ni av 22 fartsprøver er unnagjort av Rally Mexico, er det lenge siden verdensmesteren fra 2003 har vært i en bedre posisjon til å gjøre slutt på seierstørken enn det han er nå.

Solberg lar seg på ingen måte stresse av at han vant fem av de ni første fartsprøvene og koblet et grep om ledelsen foran franskmennene Sebastien Ogier og Sebastien Loeb etter endt kjøring fredag.

- Her er det ingen taktikk. Det har jeg ingen grunn til, vet dere.
Jeg er her for å kjøre bil, og det så raskt som mulig. Vi får se på resultatene etter siste dag. Så enkelt er det, sa Solberg til wrc.com etter den sjuende fartsprøven.

Spydeberg-ekspressen vant forøvrig Rally Mexico i 2005.

Utnyttet gunstig startposisjonNordmannen utnyttet en gunstig startposisjon på best mulig måte da han vant de tre første fartsprøvene fredag. Fra femteposisjon kunne Solberg dra fordel av at bilene foran hadde feid veiene for løs grus.

Da han bare tapte tre tideler til regjerende verdensmester Sebastien Loeb på den fjerde prøven, kunne en fornøyd Solberg kjøre inn på serviceområdet med en ledelse på 17,1 sekunder ned til toer Sebastien Ogier og 26,1 sekunder ned til Loeb på tredjeplass - alle tre i Citroën. VM-leder Mikko Hirvonen var på det tidspunktet allerede 55,2 sekunder bak yngstebror Solberg.

- Det var veldig bra og veldig morsomt å få en slik start, sa Solberg til wrc.com.

- Riktignok var noen veiene rensket (for løs grus), men på noen av fartsprøvene var det ikke så mye å tjene på det. Det er uansett ikke galt, og vi får se utover kvelden hva vi skal gjøre. Akkurat nå føler jeg meg trygg, og bilen fungerer bra, fortsatte Solberg.

Framgangen fortsatte også på de to første fartsprøvene etter dagens første service. Solberg tok sin fjerde seier av fem mulige på SS5, som var en ny gjennomkjøring av SS1, og var raskest blant de største kanonene på SS6.

- Det var en veldig god tid, men den kunne ha vært enda bedre, ettersom vi tapte fire-fem sekunder da vi havnet litt utenfor veien. Bortsett fra det, var alt veldig bra. Ting begynner å falle på plass nå, konkluderte Solberg etter SS5.

Knappet inn mot sluttenPå SS7 knappet Ogier og Loeb litt inn på forspranget da førstnevnte vant fartsprøven, mens sistnevnte ble nummer to. Solberg fulgte imidlertid like bak på en tredjeplass - 3,3 sekunder bak Ogier.

Dagen ble avsluttet med to såkalte superspesialer, som begge ble vunnet av Ogier, men Soberg tapte ikke mer enn 2,4 sekunder til franskmannen på de to siste prøvene.

Dermed har Solberg 15 sekunder å gå på ned til Ogier, og 27,5 sekunder til Loeb før lørdagens kjøring.

Storebror Henning Solberg ligger også på poengplass. Han er nummer sju - 1.37,5 bak lillebror. Men opp til Hirvonen på sjetteplass, er det bare seks sekunder.

Siste norske deltager, Eyvind Brynildsen, ligger et godt stykke bak i sammendraget. Opp til Petter Solberg var det over 35 minutter etter sju fartsprøver.

VM-runden i Mexico avsluttes søndag, og det skal kjøres 22 fartsprøver gjennom helgen.