- LEGGER OPP: Petter Solberg gir seg som rallyfører, skriver Nettavisen i dag. Solberg har ikke selv bekreftet opplysningen. Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP / NTB SCANPIX
- LEGGER OPP: Petter Solberg gir seg som rallyfører, skriver Nettavisen i dag. Solberg har ikke selv bekreftet opplysningen. Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Petter Solberg legger opp

- Det er vemodig.


(Dagbladet): Petter Solberg (38) avslutter karrieren som VM-rallyfører, meldte Nettavisen i formiddag.

Ifølge avisen forhandlet Solberg så seint som i går om å fortsette karrieren i Ford-laget M-Sport. Laget krever ifølge Nettavisen omkring 20 millioner kroner av Solberg for at han skal få fortsette.

- Det er vemodig. Jeg skulle gjerne ha kjørt videre og har sagt at jeg er villig til å kjøre gratis, men ikke lenger betale. Slik situasjonen er nå, er det derfor ikke aktuelt å kjøre rally, sier Solberg til NTB.

- Jeg vet jeg er god nok til å kjempe mot verdens beste rallyførere i enda flere år, men har stor forståelse for at den økonomiske situasjonen i 2013 er vanskelig for M-Sport.

Verdensmester Dermed får ikke Mads Østberg norsk lagkamerat i M-Sport neste sesong.

Solberg ble verdensmester i rally for Subaru i 2003. Han ble nummer to i VM-sammendraget i 2002, 2004 og 2005. Solberg har vunnet 13 VM-runder, men den siste seieren i et enkeltrally kom helt tilbake i 2005.

- Vi kan ikke kommentere dette. Dere må snakke med Petter selv, sier pressekontakt Anna Rudd i M-Sport til Dagbladet.

Tidligere i høst var han i forhandlinger med Citroën, men den franske bilprodusenten trakk seg etter en svak sesongavslutning fra Spydeberg-føreren.

Satser i ny gren Selv om Solberg ikke deltar i rally-VM, har han tidligere åpnet for å delta i andre motorsportsgrener.

- Jeg har mange tilbud dersom det ikke blir rally. Blant annet å kjøre Le Mans eller Touring Car-mesterskapet. Men foreløpig jobber jeg hardt med å finne en løsning på rally, sa han til smaalenene.no i november.

Den løsningen fant han altså ikke, men han har ikke bestemt seg for hvilken gren han satser på i framtida. Også rallycross og ørkenrally er ting han har vurdert tidligere.

- Jeg håper fansen følger meg inn i en ny motorsportsgren neste år, sier Petter Solberg til NTB i dag.