Petter Solberg legger opp

Petter Solberg legger opp

Petter Solberg (44) bekrefter at han er ferdig som VM-fører.

LEGGER OPP: Petter Solberg. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
LEGGER OPP: Petter Solberg. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Det melder VG.

Petter Solberg, som de siste årene har kjørt VM i rallycross og rally, sto i fjor fram med sykdommen sarkoidose, som han bekrefter har tatt hardt på.

Nå skal han følge sønnen Oliver (17), som regnes å være et stort rallytalent.

Petter Solberg har mange resultater å vise til. Blant annet ble han tidenes første verdensmester i rallycross i 2014. Det er nesten elleve år etter at han ble verdensmester i rally. Siden den tid har han ytterligere en seier i VM i rallycross.

Men nå er det altså nok.

- Nå skal jeg følge opp Oliver. Og drømmen er også å drive et VM-team i rally eller rallycross sammen med en bilfabrikk etter hvert. Men nå skal jeg først slappe av litt og reflektere. Det blir godt å slippe opp på gassen litt, sier Solberg til VG.

TALENT: Oliver Solberg, her sammen med pappa i Sverige i fjor høst. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TALENT: Oliver Solberg, her sammen med pappa i Sverige i fjor høst. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Sykdommen

Da Dagbladet møtte Solberg og sønnen i svenske Tierp i fjor høst, snakket han åpent om sykdommen, som går utover nervesystemet.

- Det har vært ganske tøft, sa Solberg til Dagbladet.

Diagnosen, som han holdt skjult lenge, gjorde ham så dårlig at han på et tidspunkt vurderte om det var på tide å sette karrierestopp. Den gjør ham først og fremst veldig sliten.

Han fikk diagnosen i forbindelse med kragebeins- og ribbeinsbruddene han pådro seg for to år siden. Røntgenbildene viste en svart flekk på lungene, og han kan ha gått med sykdommen i så mye som to år uten å ha merket det.

Ifølge Norsk sarkoidose-forening kjenner man ikke årsaken til at sykdommen oppstår. Det er en betennelse som kan angripe flere organer i kroppen, men oftest lungene.

Stort talent

Da Dagbladet møtte Solberg og Solberg junior i svenske Tierp, var det sistnevnte som testet bilen på bilsportarenaen. Han kjørte da nordisk cup i rallycross.

Pappa fulgte selvfølgelig spent med.

- Oliver tar det meste selv. Han spør om råd, men har lidenskap så det holder. Han vet hvordan det skal være. Men han må også gjøre feil. Vi kan ikke gå for fort fram, sa han til Dagbladet.

Nå skal altså mye av tida gå med på å følge opp sønnen.

- Det er perfekt å ha med pappa. Han har vært mange år i sporten. Jeg finner ingen bedre lærer enn ham, sier Oliver Solberg.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Petter Solberg.