Petter Solberg måtte bryte Rally Acropolis

Kjempet om topplassering.

HAR BRUTT I HELLAS: Ford-fører Petter Solberg kjempet i toppen, men måtte bryte rallyet. Foto: AFP PHOTO / VALERIE GACHE
HAR BRUTT I HELLAS: Ford-fører Petter Solberg kjempet i toppen, men måtte bryte rallyet. Foto: AFP PHOTO / VALERIE GACHEVis mer

Petter Solberg var med og kjempet om seieren. Han vant den 17. fartsprøven i Rally Acropolis søndag, men kjørte av veien på den 18. og måtte bryte.

Det skilte ti sekunder mellom Sebastien Loeb og Solberg da det gjensto fire fartsprøver i årets Acropolis-rally, og ingenting var avgjort, for Solberg hadde god fart på bilen.

Men på den 18. prøven kjørte han av veien og fikk revet av det høyre bakhjulet på bilen sin. Dermed var Acropolis Rally over for Solberg for denne gang.

Det førte til at Sebastien Loeb nok en gang tok en suveren seier i sin Citroën. Etter at samtlige fartsprøver var over, viste det seg at franskmannen hadde vunnet med 40 sekunder til nærmeste konkurrent, finske Mikko Hirvonen. Tredjeplassen gikk til en annen finne, Jari-Matti Latvala, mens Mads Østberg nok en gang kjørte flott og endte på fjerdeplassen.

Østberg var imidlertid sjanseløs på en plass på seierspallen, for det skilte mer enn tre minutter mellom ham og Latvala til slutt.

I VM-sammendraget leder Loeb klart. Østberg gikk forbi Petter Solberg og ligger på tredjeplassen, sju poeng foran Solberg etter at de seks første VM-rundene er kjørt denne sesongen.

(NTB)