Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Solberg med drømmestart på VM-runden i Argentina

Leder årets siste VM-runde.

LEDER: Petter Solberg leder rallycross-runden i Argentina.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
LEDER: Petter Solberg leder rallycross-runden i Argentina. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix Vis mer

Verdensmester Petter Solberg fører an i VM-runden i rallycross i Argentina etter første dag.

Nordmannen vant første heat og kjørte inn til nest beste tid i annet heat. Det holdt til sammenlagtledelse over natten med fem poengs margin. Latviske Reinis Nitiss er nærmest, finske Toomas Heikkinen treer, mens Andreas Bakkerud er nummer fire i sesongens 12. og siste VM-runde.

- I første heat fikk jeg kjøre fritt i front, og da hadde jeg full kontroll. Jeg var litt sent ute fra start i annet heat og måtte ligge i støvskyen fra bilen foran gjennom fire runder. Det var et spektakulært heat med gode fighter. Jeg har gode sjanser til å få et nytt toppresultat her, slo Petter Solberg fast.

Kun to ganger (Canada og Tyskland) tidligere i sesongen har 2003-verdensmesteren i rally ledet en VM-runde i rallycross etter to innledende heat. Begge gangene vant han runden. I tillegg ble det seier i sesongåpningen i Portugal og i Frankrike. Solberg er eneste fører som har kvalifisert seg til samtlige finaler i rallycross-VM. Han har sikret åtte plasseringer på seierspallen på elleve forsøk så langt.

Som rallyfører greide Solberg aldri å vinne VM-runden i Argentina. Han oppnådde to annenplasser på sine ti forsøk.

Lørdag skal det kjøres to nye innledende heat, semi- og finale.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling