Petter Solberg økte luken etter drama på 17. mai

Leder rallycross-VM med 22 poeng.

BLE STRAFFET:  En tjuvstart i semifinalen sørget for at Petter Solberg ble straffet i Belgia, men nordmannen reiste seg mesterlig.
Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
BLE STRAFFET: En tjuvstart i semifinalen sørget for at Petter Solberg ble straffet i Belgia, men nordmannen reiste seg mesterlig. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Solberg leder rallycross-VM med 22 poeng etter søndagens annenplass i Belgia.

Men en tjuvstart i semifinalen var nær å spolere den gode poengfangsten på nasjonaldagen. Som straff måtte nordmannen ut i to alternativrunder i semifinalen. Da skal det nesten være umulig å ta seg videre til finalen.

- Jeg har klart det én gang tidligere, men da ble det tredjeplass. Dette er enda råere. Sist helg vant jeg og var drithappy, men jeg er enda mer glad etter denne annenplassen. Hvorfor? Fordi jeg kjørte veldig bra og klarte å unngå at en slik feil skulle få betydning. Jeg snudde det til noe dritbra, strålte Solberg overfor NTB.

Imponerte rivalene Etterpå vanket det gratulasjoner fra bitre rivaler til den regjerende verdensmesteren.

- Alle kom bort og sa det var det råeste de har sett i rallycross, sa Solberg.

De andre lagene jublet da Solberg ble straffet med en ekstra runde i alternativsporet, men det gliset stivnet.

- Alle var fornøyd, men da blir jeg hissig. Og jeg vet at jeg kan ta inn noe voldsomt om jeg må. Jeg vant nesten semifinalen. De sier det ikke er mulig, men alt er mulig, som jeg alltid sier, sa Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.