Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Solberg på 5. plass i Finland

Petter Solberg ligger på 5. plass etter fredagens fartsprøver i Rally Finland. Markko Märtin leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Subaru-fører Solberg er 50,2 sekunder bak lederen. Ford-fører Märtin fra Estland er 2,6 sekunder foran hjemmefavoritt Marcus Grönholm foran lørdagens etappe.

Britene Richard Burns og Colin McRae ligger også foran Petter Solberg, men nordmannen er bare 0,9 sekunder bak McRae.

Rally Finland er den 9. av totalt 14 VM-runder denne sesongen. Til nå er det kjørt 10 fartsprøver av i alt 23. Rallyet avsluttes søndag.

- Stort sett har det gått greit i dag. Vi kjørte på en stein som slo hardt i under bilen på den femte prøven. Vi fikk en del skader i forstillingen, og måtte bruke tiden på transportetappen foran sjette fartsprøve til å reparere så mye vi klarte selv langs veien. Heldigvis kom vi oss videre, sa Petter Solberg.

Jevnt

- Det er veldig jevnt i toppen, så dette kan bli morsomt, sa det norske rallyhåpet.

Han avsluttet fredagen med tredje beste tid inne på travbanen i Jyväskylä.

Solberg lå på 3. plass etter torsdagens korte åpningsetappe. Han holdt seg på 3. plass også gjennom fredagens to første fartsprøver, men på løpets fjerde prøve ble han forbigått av både Richard Burns og Colin McRae.

Petter Solbergs storebror Henning ligger på 16. plass med sin Mitsubishi. Han har kun tre andre privatførere foran seg, den sterke finske trioen Janne Tuohino (9. plass), Juusi Pykälistö (10. plass) og Sebastian Lindholm (13. plass).

Lørdag fortsetter Rally Finland med sju nye fartsprøver.

(NTB)

I FARTA:</B> Petter Solberg ligger foreløpig på en 5. plass etter fredagens fartsetappe i Rally Finland.