Petter Solberg på 5.-plass i Rally Tyskland

Kjørte seg kraftig opp i løpet av helgen.

PÅ FEMTEPLASS: Petter Solberg endte Rally Tyskland på en femteplass.Foto: SCANPIX/EPA/STR
PÅ FEMTEPLASS: Petter Solberg endte Rally Tyskland på en femteplass.Foto: SCANPIX/EPA/STRVis mer

|||Petter Solberg mistet mye tid på den siste fartsprøve i Rally Tyskland søndag, men det kunne ikke ta fra ham femteplassen sammenlagt.

Solberg tok to nye fartsprøveseirer avslutningsdagen og holdt samme tempo som tetkvartetten helt til han tapte et drøyt minutt på den siste prøven. Det kostet ham intet plasseringsmessig, ettersom han hadde flere minutter til gode på nærmeste konkurrent i kampen om femteplass.

Nordmannen hadde heller ikke sjanse til å avansere. Hans sjanse til en plassering i toppen ble ødelagt allerede åpningsdagen fredag, med to punkteringer som sendte ham ned til 9.-plass mange minutter bak tetsjiktet.

Solberg, som kjører for sitt eget team, leverte sterk kjøring lørdag og søndag. Det ble en fartsprøveseier fredag, to lørdag og to søndag.

Etterlengtet
Ikke minst imponerte Solberg med seier på Panzerplatte-prøven lørdag.

- Det har vært utrolig moro, sa Petter Solberg lørdag etter å ha klatret fire plasseringer og holdt et tempo som bare Citroëns beste førere som Sebastien Loeb og Dani Sordo matchet.

- Bilen er bare helt rå, spesielt på asfalt, og raskest på Panzerplatte i ettermiddag var bare helt verst! Etter krasjen i 2004 kjennes det ekstra godt at vi klarte å beseire Panzerplatte, til ære for Phil!, sa Solberg.

I 2004 hadde nordmannen med sin daværende kartleser Phil Mills en stygg avkjøring på denne monsterprøven inne på et militært område.

Åtte strake
Sebastien Loeb vant Rally Tyskland for åttende gang på rad. Denne gang seiret han 51,3 sekunder foran sin lagkamerat Dani Sordo. Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala fulgte på de neste plassene.

Loeb tok sin 59. rundeseier i rally-VM og økte ledelsen i VM-sammendraget.

Petter Solberg endte 6.47,7 minutter bak Loeb.

(NTB)