Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Solberg på felgen

Punkterte tre ganger og måtte bryte.

Petter Solberg punkterte 14 kilometer ut på sjette og siste strekk fredag i Rally Italia. Med to flate bakdekk valgte Spydeberg-mannen å si takk for seg, og han tar dermed med seg en tilleggsstraff på fem minutter til start lørdag.

Yngstebror Solberg slet gjennom samtlige seks etapper på Sardinia fredag. Dagen startet med at han tapte 17 sekunder til Grønholm etter at han nær var av veien, og dagen fortsatte ikke noe bedre for Subaru-føreren.

Marerittdag

På tredje strekk traff han en stein og tapte mye tid, og senere tapte han mye tid på de steinete veiene i Italia. På femte strekk fikk han en punktering, og det gjentok seg også på sjette strekk.

Petter Solberg punkterte på begge bakdekk og valgte å få hjelp over mål. Med det fikk han også fem minutter tilleggstraff som han tar med seg til start lørdag morgen. Dermed er Petter Solberg sjanseløs i sammendraget.

Henning kjører bra

Med én Solberg-bror uten pallmuligheter er det opp til Henning å forsvare familiens ære. Etter seks etapper ligger Henning på en oppløftende fjerde plass sammenlagt. Det selv om også han tapte tid på uhell underveis.

Etter fredagens seks strekk leder Marcus Grönholm Rally Italia. Han er 35 sekunder foran regjerende verdensmester Sebastien Loeb, mens Mikko Hirvonen følger på tredjeplass 1.04 bak Grønholm. På fjerdeplass følger Henning Solberg 1.44 minutter bak lederen.

HELT MØRKT: De støvete veiene i Rally Sardinia har blitt for tøffe for Pirelli-dekkene til Petter Solberg. Etter enorme punkterings-problemer måtte nordmannen til slutt få hjelp over mål. Foto: EPA
HELT MØRKT: De støvete veiene i Rally Sardinia har blitt for tøffe for Pirelli-dekkene til Petter Solberg. Etter enorme punkterings-problemer måtte nordmannen til slutt få hjelp over mål. Foto: EPA Vis mer

På 5.plass følger Daniel Sordo 2.04 bak Grønholm, mens Gigi Galli er nede på en 6. plass, 2.06 bak Grønholm.

Rallyet fortsetter med seks fartsprøver lørdag, før de siste seks fartsprøvene skal tilbakelegges søndag. (ANB)

Petter Solberg på felgen
UFLAKS: Petter Solberg har etter hvert blitt vant med at noe går galt, enten med bilen eller dekkene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling