Petter Solberg rask på shakedown

I år satser verdensmesteren på seier i Rally Acropolis.

OSLO/ ATHEN (Dagbladet.no): Akkurat sitter Petter Solberg i strategimøte med ledelsen i Team Subaru før kveldens start i Rally Acropolis i Hellas. Etter shakedown ble Petter klokket inn med fjerde beste tid. Uten at det betyr veldig mye for ham.

- Vi prøver mye forskjellig, blant annet dekkvalg. Ikke bare for dette løpet, men også for de neste, sier en godt fornøyd Solberg til Dagbladet.no.

Alvoret starter i kveld klokka 18 med første fartsprøve. Men den er bare 2,25 kilometer lang, og derfor vil det ikke skille noe særlig mellom førerne før løpet starter i morgen.

Og i dag kom regnet i Hellas. Prognosene tyder på at det skal fortsette i morgen.

- Da vil mange få trøbbel fordi vi har valgt dekk som ikke er beregnet for regn, sier Solberg.

På regnglatte veier i Hellas kan det skje mye uforutsett for rallyførerne. Men Solberg er ved godt mot.

- Alt virker bra. Vi har jo allerede en seier med den nye bilen, så jeg håper vi får en til nå, sier Solberg selvsikkert til Dagbladet.no.

Første gang Solberg kom på pallen i et WRC-rally var nettopp i Athen i 2001. I år satser han på å gå til topps for første gang.

Solberg starter som tredjemann når alvoret tar til i morgen tidlig, og er godt fornøyd med startposisjonen.

- Jeg tror det er en grei startposisjon. Mine hardeste konkurrenter starter tross alt foran meg første dag. På Kypros kjørte jeg som fjerdemann på veien andre dag, og vant allikevel tre av fem etapper, sier Petter Solberg til sin egen hjemmeside.

Første fartsetappe i kveld

Allerede i kveld begynner løpet med en kort fartsetappe. Den første etappen går fra Lilea, og er 2,25 kilometer lang. Her kommer det ikke til å skille mye.

Sebastien Loeb, Harri Rovanperä, og Francois Duval kjørte alle raskere enn Solberg på shakedown i dag.

HETT: Her er Petter Solberg i gang under Rally Kypros. Sammen med Rally Acropolis er løpene rundt Middelhavet regnet for å være de tøffeste av de 126 WRC-<wbr>rallyene.