Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Solberg raskere enn Colin McRae

Veteranen i farta i Rally Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Solberg har som mål å komme på pallen i Tyrkia i helga. I dag viste han muskler under testkjøringen.

Subaru-føreren har vært forfulgt av problemer, men torsdagens test (shakedown) var iallfall lovende. Solberg kjørte fra samtlige konkurrenter i regnværet, og gjorde unna de 5,5 kilometerne på 4.01,9. Testkjøringen foregikk på fartsprøve SS7 og SS17, men førerne kjørte motsatt vei torsdag. 

- Tida var bra, men vi har vært raske på korte fartsprøver tidligere. Fredag får vi se hvordan det går. Det er først og fremst på lange etapper at vi har slitt, sier Solberg til nettstedet Crash.net.

Petter Solberg forbedret tiden med fem sekunder fra tidligere.

Mikko Hirvonen var nest raskest med 4.02,9 med lagkamerat Marcus Grönholm på tredjeplass. Colin McRae, som kjører for Sébastien Loeb som er ute med brukket arm i Tyrkia, kjørte inn til fjerdeplass.

Henning Solberg er ikke bare positiv med tanke på de kommende dagenes kjøring. Nordmannen frykter han har valgt feil dekk. 

- Forholdene her krever myke dekk, noe vi ikke har bedt om. Forhåpentligvis blir forholdene bedre slik at det tørker opp. Men jeg føler at vi kan kjempe helt i teten, sier han til nettstedet Rally Live.com.

Førerne må gi beskjed til Det internasjonale bilsportforbundet tre uker før konkurransen hvilke dekk de har tatt ut. Disse dekkene blir merket slik at Solberg og de andre førerne ikke kan gjøre endringer.

Nordmannen brukte torsdagens kjøring til å gjøre mindre justeringer på bilen.

Rally Tyrkia starter fredag morgen, og avsluttes søndag. Loeb har vunnet VM-runden i Tyrkia de to siste årene, mens Citroen har vunnet de tre siste årene.

(ANB)